Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2021 11:48
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Severní Korea opět testuje rakety. Řízená střela dlouhého doletu urazila 1 500 kilometrů a zasáhla cíl

Severní Korea opět testuje rakety. Řízená střela dlouhého doletu urazila 1 500 kilometrů a zasáhla cíl
Zdroj: TASR/Korean Central News Agency
NEWS KLDR
Uložit Uložené

Raketa následně spadla do severokorejských teritoriálních vod.

V Severní Koreji o víkendu testovali nové řízené střely dlouhého doletu, a jak se zdá, testování bylo úspěšné, informuje o tom deník The New York Times. Raketové střely během zkoušek uletěly 1 500 kilometrů, zasáhly cíl a poté spadly do severokorejských teritoriálních vod. KLDR prý chce pomocí střel zajistit bezpečnost země a potlačit vojenské manévry nepřátelských sil.

Doporučeno
Severní Korea zveřejnila video, ve kterém propaguje konzumaci psího masa. Píše, že je „neprávem skandalizované cizozemci“ Severní Korea zveřejnila video, ve kterém propaguje konzumaci psího masa. Píše, že je „neprávem skandalizované cizozemci“ 3. srpna 2021 6:48

Novou řízenou střelu v KLDR vyvíjeli dva roky a celému projektu údajně nepřihlížel severokorejský vůdce Kim Čong-un, nýbrž jiní vysoce postavení představitelé, mezi kterými byl člen i mocného politbyra vládnoucí Korejské strany práce Pak Čong-čchon.

Domů
Sdílet
Diskuse