Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2021 8:51
Čas čtení 0:49
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 672 nakažených, nejvíce za několik měsíců

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 672 nakažených, nejvíce za několik měsíců
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vzrostlo i reprodukční číslo R.

V Česku přibylo nejvíce nově nakažených za několik měsíců. Vyplývá to z aktualizovaných dat ministerstva zdravotnictví, podle kterých bylo u nás v pondělí potvrzeno 672 případů. Minulé pondělí jich přitom bylo 478 a před čtrnácti dny 488. Větší přírůstek byl naposledy zaznamenán 24. května, kdy bylo hygienické stanice odhalily 697 případů.

Počet provedených testů byl přitom včera nižší než minulý týden. Provedlo se 45 tisíc antigenních a 23 tisíc PCR testů, kdežto minulý týden ve stejný den bylo provedeno skoro 53 tisíc antigenních a přes 24 tisíc PCR testů.

Doporučeno
Šéf Pfizeru prozradil, kdy se podle něj vrátíme k normálnímu životu. Očkovat se zřejmě budeme muset nechat každý rok Šéf Pfizeru prozradil, kdy se podle něj vrátíme k normálnímu životu. Očkovat se zřejmě budeme muset nechat každý rok 27. září 2021 10:48

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel bylo za poslední 7 dní potvrzeno 32 případů, za poslední dva týdny jich bylo 60. Reprodukční číslo R, které ukazuje, kolik lidí může jeden nakažený dále nakazit, mírně vzrostlo na hodnotu 1,12.

Zvýšil se také počet hospitalizovaných osob s covidem-19. Aktuálně v nemocnici leží 206 pacientů, což je rovněž nejvíce za několik měsíců. Ve vážném stavu je 36 osob. Za včerejší den není zatím hlášeno žádné další úmrtí. Celkově si u nás pandemie vyžádala 30 454 obětí.

Doporučeno
Jaká opatření proti koronaviru stále platí? Vytvořili jsme stručný seznam vládních restrikcí Jaká opatření proti koronaviru stále platí? Vytvořili jsme stručný seznam vládních restrikcí 27. září 2021 14:38

V souvislosti s pandemií platí v Česku stále několik pravidel a restrikcí, jejichž souhrn jsme přehledně sepsali v tomto článku. V něm se mimo jiné dozvíš, jaká pravidla platí pro nošení roušek, školy nebo kulturní akce. 

Domů
Sdílet
Diskuse