Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorován obsah společnosti Wolt.
25. října 2021 10:30
Čas čtení 4:33
Sponzorovaný obsah

Top 5 vietnamských restaurací v Praze. Víme, jaká je nejlepší

Top 5 vietnamských restaurací v Praze. Víme, jaká je nejlepší
Zdroj: REFRESHER / Nikita Jankovičová
GASTRO
Uložit Uložené

Otestovali jsme oblíbenou vietnamskou pochoutku v pražských restauracích.

Vietnamské jídlo je na českých stolech čím dál populárnější. Snad všichni milujeme legendární Pho, nudle na mnoho způsobů nebo třeba opékanou rýži. Zakousnout se do šťavnatého hovězího masa, pomalu vařeného se spoustou zeleniny a nakořeněného bylinkami a česnekem je prostě radost. 

Mezi největší klenoty vietnamské kuchyně patří nudlový salát Bún bò Nam Bộ. Za exotickým názvem se skrývá velmi jednoduchý význam. Bun je totiž vietnamské slovo pro nudle a první bo označuje hovězí maso. Nam Bộ pak označuje bývalou francouzskou kolonii Končinčínu, ze které jídlo pochází. Pokud se vypravíš do Vietnamu, Bún bò Nam Bộ si pravděpodobně vychutnáš především na jihu této krásné a mezi cestovateli velmi oblíbené země. 

Každé Bún bò Nam Bộ chutná trošku jinak. Liší se v poměru bylinek, složení omáčky a použitou zeleninou. Uvařit si tuto východní pochoutku lze i doma, ale je to velmi pracné a pokud raději trávíš čas mimo kuchyň, určitě si vybereš z nejlepších restaurací, které Bún bò Nam Bộ připravují a na které jsme se ve spolupráci s Woltem podívali. 

Na jídlech jsme hodnotili dovážku, vzhled a vůni jídla, celkovou chuť, křupavost ořechů a opečené cibulky, chuť omáčky, šťavnatost masa, nudle a čerstvost zeleniny. Na závěr jsme také zhodnotili poměr cena:výkon a na základě všech těchto kategorií jsme restaurace seřadili a vybrali vítěze. Ať už ale sáhneš po jídle z jakékoliv z nich, určitě si pochutnáš.

Doufáme, že už máš pořádný hlad a už teď objednáváš něco dobrého. Pokud už se nemůžeš svého jídla dočkat, sáhni po aplikaci Wolt a objednej si to, na co máš největší chuť. A teď už se pojďme podívat, kde si v Praze dáš tu nejlepší vietnamskou specialitu. 

Prohlédnout si nabídku

5. Banh–mi–ba Rybná

Stejně jako u všech ostatních restaurací nám i z restaurace Banh–mi–ba v Rybné ulici dorazilo jídlo do Holešovic velmi rychle, dokonce ještě s mírným předstihem. Také nás potěšilo, že jídlo jako v případě ostatních restaurací dorazilo v recyklovaném obalu. Z toho se na nás těšil na první pohled krásný nudlový salát s nadrobno nakrájeným hovězím.

Wolt
Zdroj: REFRESHER / Nikita Jankovičová

Když jsme se pak pustili do jídla, na jazyku se nám rozehrál exotický koncert a hned jsme věděli, že se na tohle Bún bò Nam Bộ ještě vrátíme. Prvních několik kousnutí rozehrálo křupavé duo cibulka–arašídy a mungo klíčky. Nudle byly na náš osobní vkus uvařené více do měkka, ale i tak jsme si na nich moc pochutnali. Měkoučké malé kousky hovězího byly naprosto delikátní a vůbec nám nevadilo, že nebyly tak šťavnaté, jako v případě některých ostatních restaurací, zato kdybychom hodnotili omáčku, patřila by mezi jednoznačné favority.

Celkově vzato je za 179 korun jídlo naprosto v pořádku a těšíme se, až si odsud Bún bò Nam Bộ znovu objednáme.

4. Pho Vietnam Tuan & Lan Anglická

O kousek lépe si v našem testu vedlo Bún bò Nam Bộ z Pho Vietnam Tuan & Lan Anglická, odkud nám dorazila opravdu veliká a poctivá nálož vietnamské pochoutky. Přišla včas a hezky teplá.

Wolt
Zdroj: REFRESHER / Nikita Jankovičová

Na první pohled se nám jídlo z Rybné líbilo o kousek víc, ale i tak vonělo to z Anglické krásně a nám se již u focení sbíhaly sliny. A věděli jsme proč. Již první sousto nás přesvědčilo, že se jedná o restauraci s bezkonkurenčně nejlepším a nejšťavnatějším masem. U toho musíme jen konstatovat, že pokud nejsi fanouškem do růžova uvařeného hovězího, raději sáhni po jiné alternativě. Pokud je u tebe ale chuť a šťáva na prvním místě, neuděláš tady chybu. 

Chuť zeleniny a pěkně křupavé cibulky rozbíjela kyselejší rybí omáčka. Stejně jako v prvním případě bychom osobně ocenili, kdyby byly nudle uvařené o trošku méně. O chybě ale rozhodně hovořit nemůžeme. Dohromady chuť fungovala velmi dobře a křupavá čerstvá zelenina a maso nám vykouzlilo úsměvy na tvářích.

Cena 209 Kč je trochu vyšší než u ostatních restaurací, ale v případě této restaurace máme pocit, že víme, za co jsme zaplatili a vyšší cena zde znamená i vyšší kvalitu, nehledě na to, že jsme dostali porci bezkonkurenčně největší.

3. Vietfood 

Ve Vietfood Jindřišská oceníš především široký výběr jídel a jejich zpracování. Jen u námi tolik oblíbeného nudlového salátu si vybereš z několika variant, takže jestli jsi fanda hovězího, nebo maso vůbec nejíš, najdeš jídlo, které ti vyhovuje. Nám osobně hovězí varianta z Jindřišské vyhovovala již od pohledu a vůně.

Wolt
Zdroj: REFRESHER / Nikita Jankovičová

Jestli bychom měli vybrat jedinou věc, kterou bychom vyzdvihli, byla by to sladkokyselá omáčka, která u nás obdržela takřka nejvíc bodů, které jsme mohli udělit. Stejně tak nám chutnalo maso, které bylo uvařené na 100 %, ale i tak šťavnaté. Nudle u nás získaly jedno z nejlepších hodnocení a myslíme si, že přesně takto by měly v Bún bò Nam Bộ chutnat. 

Při celkovém pohledu na cenu:výkon jsme skoro nejspokojenější. Vietfood na Jindřišské nabízí salát za 169 Kč a za takové peníze se tam najíš opravdu dobře. A teď už je čas, abychom dospěli k prvnímu z dvou vítězů, kteří v interním bodování získali stejných 35 bodů.

2. Bánh Mì Makers Letná

Letenská restaurace Bánh Mì Makers nás (spolu s dalším vítězem) bavila nejvíc. Jídlo z papírové krabičky se na nás smálo hned a my jsme věděli, že dostáváme výjimečnou dobrotu. Ocenili jsme zde hlavně pořádnou hromadu zeleniny, masa i perfektně uvařených nudlí.

Wolt
Zdroj: REFRESHER / Nikita Jankovičová

Jestli je ale něco, čím restaurace vítězí nad všemi ostatními, je to právě křupavost zeleniny i cibulky a oříšků, kterých je zde víc než dostatek. Stejně tak nám chutnala kombinace omáčky a masa, které na sobě mělo jako jediné vrstvu semínek, která mu dodávala bohatou chuť.

Celkově vzato jsme za 199 Kč dostali přesně to, co bychom očekávali. Porce byla tak akorát velká a chuť naprosto nedocenitelná. Na jídlo z Bánh Mì Makers jsme si opravdu pochutnali a už se těšíme, až si na něj znovu zajdeme.

1. Old Hanoi

„Recepty od našich vietnamských babiček,“ zní motto restaurace Old Hanoi, která si u nás vysloužila dělené prvenství. Na jídle jsme nemohli skoro nic vytknout, a to jsme do vietnamského jídla opravdu zapálení. Bún bò Nam Bộ z Old Hanoi si naše kulinářská srdce získalo již na první pohled do pestré dózy. 

Sladká omáčka pohladila povrch našich mlsných jazýčků a naprosto nás dostalo šťavnaté maso a křupavá cibulka s arašídy. To ještě doplnila nálož čerstvé zeleniny a celková chuť nudlí, která mezi ostatními nenašla sobě rovného konkurenta. 

Wolt
Zdroj: REFRESHER / Nikita Jankovičová

Za cenu 179 Kč jsme dostali víc, než jsme očekávali. Díky tomuto testu už víme, kam se vypravit, až nás znovu (a že to bude brzy) přepadne chuť na vietnamské jídlo. A doufáme, že i ty budeš vědět, co si příště objednat. 

Jsme moc rádi, jestli se nám podařilo navnadit tvoje chuťové pohárky na dobré jídlo. A pokud nejsi zrovna fanoušek asijské kuchyně, mrkni se na nejlepší pizzu, křidélka nebo burgery, které si můžeš v Praze dát. Všechna zmíněná jídla jsme otestovali za tebe a ať už máš před sebou party, dlouhou seriálovou noc nebo pracovní oběd, na Woltu si určitě vybereš něco, co tě potěší. 

Chci jídlo až ke dveřím
Domů
Sdílet
Diskuse