Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Článek vznikl ve spolupráci se společností Wolt.
15. září 2021 18:50
Čas čtení 3:06
Radim Šlechta

Jaká jsou nejlepší kuřecí křidélka v Praze? Máme pořádně pálivého vítěze!

Jaká jsou nejlepší kuřecí křidélka v Praze? Máme pořádně pálivého vítěze!
Zdroj: Wolt
GASTRO
Uložit Uložené

Otestovali jsme kuřecí křidélka z pěti pražských restaurací. Vybrat vítěze nám dalo zabrat.

Kuřecí maso můžeš připravit na tisíce způsobů. Uděláš z něj plnohodnotný oběd, večeři, ale můžeš ho také klidně jen tak zobat u televize, nebo když tě zrovna honí mlsná. Křupavá křidélka, šťavnatá stehýnka nebo stripsy v úžasném těstíčku. Na takových pochoutkách si smlsne naprosto každý. 

My jsme se rozhodli sáhnout po nesmrtelné klasice, křidélkách, která po chuťových buňkách létají už léta. Jejich nejtypičtější a nejslavnější úpravou jsou smažená křídla Buffalo, která se začala připravovat už v roce 1964. Údajně je vynalezla Teressa Bellissimo, majitelka baru Anchor. Ve městě Buffalo se stala natolik oblíbená, že zde byl 29. červenec vyhlášen Dnem kuřecích křidélek a od roku 2002 zde probíhá Národní Buffalo Wing festival.

Okénko do historie teď ale můžeme zavřít a pokračovat v tom, co je na dnešním článku nejpodstatnější – zjistit, kde v Praze dělají nejlepší křidýlka. Přes Wolt jsme si objednali z pěti restaurací a vybrali z nich tu nejlepší. 

5. Kohoutek

Restaurace Kohoutek nabízí širokou škálu pochoutek z italských kohoutků, koupíš si ho tam třeba celého, speciálně naloženého a upraveného na český způsob. Samotná křidélka, po kterých jsme sáhli, nabízí jako předkrm, ale když šest kousků masa doplníš o bramborové chipsy jako my, najíš se dosyta. 

Kuřata Wolt
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Jídlo dorazilo akorát na čas, krásně teplé a zabalené v úhledné krabičce. Kousky masa zdobily jemně nasekané bylinky a omáčka, která nám v puse vykouzlila opravdový koncert. Během chvilky nás šťavnatý kus křídla provedl všemi chutěmi, které se mezi sebou prolínaly plynule a příjemně. 

To způsobovala právě omáčka, která jednotlivé kousky masa přikryla společně s těstíčkem.

Cena: 139 Kč 

4. Winghaus 

Z restaurace Winghaus jsme si objednali Classic Combo, u kterého nás příjemně překvapilo, že jsme si mohli vybrat i úroveň pálivosti. Drželi jsme se ve středu, protože i když někteří z nás pálivému jídlu fandí, jiní se raději drží u zdi.

Kuřata Wolt
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Osm kusů malých křidélek jsme dostali ve dvou variantách. Obě z nich zdobila sezamová semínka. Pochutnali jsme si v kombinaci se zeleninou a hranolky, které byly v ceně stejně jako omáčka, což nám pochopitelně udělalo radost.

Na jídle nás bavilo, jak dobře se kousky masa jedly. Obě námi zvolené příchutě byly jemně nasládlé, těstíčko měkké a maso hezky šťavnaté. V kombinaci s mrkví, řapíkatým celerem a hranolky jsme si jídlo opravdu užili.

Cena: 189 Kč

3. Chicko Chicken

S objednávkou Chicko Chicken nám zaklepal kurýr ještě chvíli před tím, než jsme ho čekali, což nám udělalo radost. Ještě raději jsme byli, když jsme zjistili, že je maso krásně horké. Už po otevření víka nás strhla uzená vůně BBQ omáčky, ve které křidélka plavala. Hned nám bylo jasné, že se při jídle ušpiníme, ale za tu chuť to stálo. 

Kuřata Wolt
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Pokud fandíš chuti BBQ, budou tato křidélka něco pro tebe. I přesto, že na vítězství u nás nedosáhla, moc nám chutnalo šťavnaté maso a do posledního detailu vymazlená chuť letních grilovaček. 

Cena: 199 Kč

2. Chickin

Chickin si nás získalo ještě před testem. Jedná se totiž o maso kuřat z farmy z volného chovu, což je vždy ta lepší varianta. Pokud si z restaurace objednáš, dostaneš jídlo v krabici z recyklovaného papíru a recyklované ubrousky. Když krabičku otevřeš, po místnosti se rozlehne vůně klasického smaženého kuřete z Kentucky. 

Kuřata Wolt
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Od předchozích jídel se lišilo právě svou křupavostí. Těstíčko tady nemělo být měkké a vláčné, ale dozlatova osmažené a návykově křupavé. Tím podtrhovalo šťavnatost kuřecího, které se díky svému původu z volného chovu lišilo od ostatních. K mírně pálivému masu při objednávce dostaneš také dvě omáčky podle své libosti jako milý bonus.

Cena: 185 Kč

1. Wingz

I přesto, že se u nás názory na pálivé jídlo trochu liší, v hlasování vyhrála právě pikantní křidélka z Wingz, která k nám dorazila v nenápadném boxu, ze kterého byly již při otevření cítit pekelné brány. Určitě to znáš. Dostaneš porci na talíř a je ti hned jasné, že tohle bude pálit. Vůně chilli, pálivé papriky a česneku nás zatahala za nosy a nám se seběhly všechny sliny, které máme a oči nám zaplavily slzy.

Kuřata Wolt
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Ta pravá výzva nás ale teprve čekala, a to ve chvíli, kdy jsme se do šťavnatého masa v pekelném těstíčku zakousli. Hned po prvním kousnutí nás ale maso mile překvapilo. Rozhodně se totiž nejednalo o to jídlo, u kterého přes pálení necítíš jeho chuť. Jasně jsme rozeznali, jak skvěle dochucené kuře je, bavilo nás koření, samotná chuť masa a pikantnost těstíčka ho vyhnala ještě o několik úrovní výš. Je proto jasné, že ze všech zúčastněných jsou křídla z Wingz těmi nejlepšími.

Cena: 199 Kč


Doufáme, že už máš pořádný hlad a objednáš si také něco dobrého. Nezáleží na tom, jestli si dáš také křidélka, nebo sáhneš po burgeru či pizze, hlavně že si jídlo užiješ v ideálním případě s lidmi, které miluješ. 

Domů
Sdílet
Diskuse