Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2021 12:41
Čas čtení 1:22
Tereza Šnajdrová

„Nemám žádné offshory jak vaši kámoši,“ tvrdil Babiš v roce 2015. Hnutí ANO jeho projev nyní smazalo ze svých stránek

„Nemám žádné offshory jak vaši kámoši,“ tvrdil Babiš v roce 2015. Hnutí ANO jeho projev nyní smazalo ze svých stránek
Zdroj: TASR – Jaroslav Novák
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér v roce 2015 osočoval ostatní, že perou peníze a tvrdil, že nemá žádné offshorové firmy.

V neděli večer celý svět obletěla zpráva, že si Andrej Babiš (ANO) přes své offshorové firmy údajně poslal 381 milionů korun, za které pak nakoupil nemovitosti ve Francii, informuje server Investigace.cz. Ještě v roce 2015 přitom premiér osočoval ostatní, že perou peníze přes své offshorové firmy a že on žádné takové nemá. Hnutí ANO v reakci na současné dění podle Seznam Zpráv vymazalo daný projev ze svých stránek. (lze jej dohledat přes Web.Archive.org).

Doporučeno
Pandora Papers: Premiér Babiš si podle uniklých dokumentů poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy Pandora Papers: Premiér Babiš si podle uniklých dokumentů poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy 3. října 2021 19:54

V roce 2015 Andrej Babiš (ANO) zastával funkci ministra financí a když došlo k vyvolání hlasování o nedůvěře vládě, které se týkalo právě střetu zájmů, Babiš tvrdil, že vybudoval vše od nuly a není jako ostatní, kteří perou peníze přes offshorové firmy. Problém je, že už tehdy nynější premiér, podle projektu Pandora Papers, převáděl finance právě přes offshorové firmy.

Domů
Sdílet
Diskuse