Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2021 v 19:18
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

VIDEO: 20 000 zbytečných obětí není jenom číslo. Iniciativa Neschopnost zabíjí dává vinu Babišovi

VIDEO: 20 000 zbytečných obětí není jenom číslo. Iniciativa Neschopnost zabíjí dává vinu Babišovi
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle hnutí Andrej Babiš nepřevzal zodpovědnost za nezvládnutou situaci.

Neschopnost zabíjí a ve zdravotnictví to platí o to spíš. To říká video iniciativy Neschopnost zabíjí. Občanské hnutí poukazuje na 20 000 podle něj zbytečných obětí nemoci covid–19, které měly doplatit na nedostatečně zvládnutou situaci ze strany vlády. Video hnutí zveřejnilo na svém Twitteru.

Doporučeno
KOMENTÁŘ: Předvolební debata Česko hledá premiéra byla nedůstojným představením plným bučení a křiku KOMENTÁŘ: Předvolební debata Česko hledá premiéra byla nedůstojným představením plným bučení a křiku 4. října 2021 v 17:45

„Zbytečné oběti covidu mají jména, osudy a svoje rodiny,“ píše účet Neschopnost zabíjí. Ve dvou minutách ukazuje osudy rodin, kteří během pandemie přišli o své blízké. Mnozí z nich, jak uvádí, zbytečně. Ve spotu zdůrazňují, že by členové jejich rodin mohli ještě žít, pokud by pandemie byla ze strany premiéra Andreje Babiše (ANO) lépe zvládnutá. 

„Úplně to podělali (vládní představitelé) a zpětně se bijí v prsa, jakoby nic,“ říká ve videu zúčastněný muž v lékařském oblečení. Podle jiných zdravotníků ve videu oddaloval Andrej Babiš opatření z důvodu voleb, pročež zemřelo spoustu lidí a zdravotníci často padali vyčerpáním.

Sám Babiš dříve tvrdil, že za vzniklou situaci přijímá plnou politickou zodpovědnost. Na dotaz hnutí ale reagoval slovy, že žádnou spoluvinu za oběti koronaviru necítí. K dnešnímu dni v souvislosti s nákazou tímto virem zemřelo 30 478 lidí. Vyplývá to z dat ministerstva zdravotnictví.

Domů
Sdílet
Diskuse