Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. října 2021 9:04
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Šampion OKTAGONu MMA vybojoval smlouvu s UFC. Je teprve druhým Slovákem v historii, který to dokázal

Šampion OKTAGONu MMA vybojoval smlouvu s UFC. Je teprve druhým Slovákem v historii, který to dokázal
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA UFC
Uložit Uložené

Martin Buday uspěl a míří do světové organizace.

Slovenský MMA bojovník Martin Buday uspěl ve své životní zkoušce a vybojoval si smlouvu s nejprestižnější ligou světa UFC. Podařilo se mu to v noci z úterý na středu na akci Dana White's Conteder Series, kde síly změřil s americkým bojovníkem Lorenzem Hoodem. Ten nosí přezdívku „The Dream Killer“, byl však Buday, kdo svému soupeři utnul sny.

Doporučeno
Jako chudé dítě v Africe musel pro vodu chodit několik kilometrů, dnes je z něj světová hvězda UFC Jako chudé dítě v Africe musel pro vodu chodit několik kilometrů, dnes je z něj světová hvězda UFC 15. srpna 2021 16:00

V úvodu zápasu přišel kontroverzní moment, kdy si Hood stěžoval na dloubnutí do oka, čemuž rozhodčí uvěřil. Buday se však nenechal rozhodit, soupeřovu následnou ofenzívu ustál a nakonec Hooda tvrdě ukončil po zásahu kolenem na hlavu. Jeho výkon ocenil i šéf UFC Dana White. „Jsi velký, silný a v nejlepší formě. Potřebuju těžké váhy,“ řekl.

Martin Buday, který před několika měsíci vyhrál titul šampiona domácí organizace OKTAGON MMA, se tak stal teprve druhým Slovákem v historii, který se dostal do UFC. Tím prvním se minulý rok stal Ľudovít Klein, které si od té doby na poli největší světové organizace připsal jednu výhru a jednu prohru. Do svého třetího zápasu pod hlavičkou UFC Klein nastoupí už tuto sobotu, kdy se mu soupeře stane Američan Nate Landwehr.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Attila Vegh (@veghattila)

Domů
Sdílet
Diskuse