Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2021 18:05
Čas čtení 5:10
Tereza Šnajdrová

Nejlepší alba týdne: Poslechni si rozněžněnou Lanu Del Rey, lockdownovou desku Eltona Johna nebo rozporuplného Pouyu

Nejlepší alba týdne: Poslechni si rozněžněnou Lanu Del Rey, lockdownovou desku Eltona Johna nebo rozporuplného Pouyu
Zdroj: Wikimedia Commons/Ernst Vikne/Justin Higuchi/Saheldv/volně k užití
HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Již tradičně ti přinášíme přehled nových alb, která ve světě vyšla.

I tento pátek vydalo mnoho umělců z celého světa svá nová alba a zorientovat se v tom, která z nich stojí za poslech, by ti zabralo dlouhé hodiny. My ti proto již tradičně přinášíme přehled těch nejlepších alb, která tento týden spatřila světlo světa a věříme, že se ti trefíme do vkusu. Poslechni si novou desku Lany Del Rey, její melancholické kolegy flora cash nebo třeba nové LP hitmakera 347aidan.

Doporučeno
Patti Smith: Zlomená básnířka, která zbořila mužské ideály Patti Smith: Zlomená básnířka, která zbořila mužské ideály 22. října 2021 7:00

1. Lana Del Rey - Blue Banisters 

Americká zpěvačka a skladatelka Lana Del Rey jen před měsíce oznámila, že se stahuje ze sociálních sítí a bude se soustředit na nové album. To právě dnes vyšlo a jak se zdá, populární zpěvačce se tento krok vyplatil

Na desce Blue Banisters se Lana Del Rey drží témat, které jí jsou blízká a která jsou důvodem, proč ji tolik lidí zbožňuje. Zpívá o romantických ideálech v americké kultuře, nešťastné lásce, žalu, a to vše za doprovodu klavíru či jemné kytary. „Ostatní muži, které jsem potkala, byli v pohodě. Usmáli se na tebe a vrazili ti nůž do zad,“ zpívá Del Rey v úvodní písni Text Book.

Blue Banisters je opravdu povedený počin, ovšem pokud od alba očekáváš nějaký „wow“ moment, zde se ho bohužel nedočkáš. Nejpřekvapivější písní, která se liší od těch ostatních, melancholických ale zároveň harmonických, je pravděpodobně skladba Dealer, kterou zpěvačka nazpívala spolu s Milesem Kanem z kapely The Last Shadow Puppets. „Dala ti všechny svoje peníze, dala ti všechny svoje peníze. Nechci žít, nechci ti nic dát, protože mi nikdy nic nedáš na oplátku,“ zpívá v ní Del Rey naléhavými vokály.

Doporučeno
Albert z Bert & Friends: Naše hudba podněcuje fantazii a imaginárno. Ultimátní pravdy nevytváří magnetismus (Rozhovor) Albert z Bert & Friends: Naše hudba podněcuje fantazii a imaginárno. Ultimátní pravdy nevytváří magnetismus (Rozhovor) 22. října 2021 16:00

2. 347aidan - CHASING HARMONY

Kanadský zpěvák 347aidan se do povědomí mnoha lidí dostal teprve v roce 2020, když jeho skladba Dancing In my Room ovládla celý TikTok a na Spotify si vysloužila téměř 200 milionů poslechů. Mladý talent následně zabodoval písněmi MEMORIES! nebo třeba HARMONY, které najdeš právě na jeho novém albu CHASING HARMONY.

Domů
Sdílet
Diskuse