Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2021 19:03
Čas čtení 1:04
Radim Šlechta

Miloše Zemana navštívil v nemocnici bývalý prezident Klaus

Miloše Zemana navštívil v nemocnici bývalý prezident Klaus
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Oba prezidenti spolu mluvili přibližně hodinu.

Exprezident Václav Klaus ve čtvrtek odpoledne navštívil v Ústřední vojenské nemocnici současného prezidenta Miloše Zemana. Strávil s ním přibližně hodinu. Zeman si prý svůj stav uvědomuje a přehodnocuje priority, řekl Václav Klaus v rozhovoru pro Blesk. 

„Ve čtvrtek odpoledne jsem navštívil Miloše Zemana s jediným záměrem, chtěl jsem ho povzbudit. Je to výraz mé loajality vůči někomu, koho znám půl století a kdo mi dnes připadá naprosto osamocený. Nic více, nic méně. Povídali jsme si. Politiku jsme moc neřešili,“ řekl Klaus. Uvedl také, že kvůli atmosféře, která v souvislosti se Zemanovým zdravím panuje, nečekal, že budou schopni vést takhle dlouhou konverzaci. 

Doporučeno
VIDEO: Hrad zveřejnil video s prezidentem Zemanem. Krátce na něm hovoří VIDEO: Hrad zveřejnil video s prezidentem Zemanem. Krátce na něm hovoří 21. října 2021 15:20

Bývalý prezident také uvedl, že nemoc Miloše Zemana změnila, jeho jádro se ale prý nezapře. „Miloš Zeman se nezapře, zůstane Milošem Zemanem za všech okolností. Nemoc ho samozřejmě oslabila, nemůže tomu být jinak. Nepochybně také posunula jeho priority a témata, kterými se zabývá. Více mluvil o svém zdraví než o svých politických protivnících. Ale toho, kdo jsou jeho političtí protivníci, si je velmi dobře vědom,“ řekl.

Podle Václava Klause si Miloš Zeman neuvědomuje v plné míře to, co se okolo něj děje. Nezpůsobuje to ale jeho nemoc, jako spíš nemocniční prostředí. „Je jasné, že z lůžka na jednotce intenzivní péče všechny souvislosti není možné vidět. Natož jejich hloubku. O to méně může rozklíčovat podivné hry, které za zdmi nemocnice rozehrávají senátní nedočkavci. Míru nenávisti, která vůči jeho osobě vzniká, nechápe. Nemyslím ale, že je to ztrátou soudnosti,“ uzavřel Klaus.

Doporučeno
Co znamená aktivace článku 66 Ústavy? Víme, které pravomoci si rozdělí premiér a předseda Sněmovny Co znamená aktivace článku 66 Ústavy? Víme, které pravomoci si rozdělí premiér a předseda Sněmovny 19. října 2021 11:33

Podle posledních informací Miloš Zeman není schopen vykonávat svoji funkci. Senát v současnosti zvažuje aplikaci článku 66. Pravomoci prezidenta by si rozdělili předseda vláda a předseda Poslanecké sněmovny.

Domů
Sdílet
Diskuse