Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2021 10:26
Čas čtení 1:27
Radim Šlechta

Zdeněk Hřib: Pražská ODS si zvolila za předsedu člověka, který chce zakázat rozvody. Uděláme maximum proti návratu do středověku

Zdeněk Hřib: Pražská ODS si zvolila za předsedu člověka, který chce zakázat rozvody. Uděláme maximum proti návratu do středověku
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS MAREK BENDA ZDENĚK HŘIB
Uložit Uložené

Primátor Zdeněk Hřib kritizoval zvolení Marka Bendy předsedou pražské ODS.

Novým předsedou pražské ODS se stal Marek Benda, nejdéle sloužící poslanec v historii Česka. Na zasedání strany pro něj hlasovala většina delegátů. Benda se bude snažit zopakovat úspěch strany v pražských parlamentních volbách. Primátor Prahy Zdeněk Hřib v reakci na Twitteru uvedl, že jeho zvolením se ODS netají extrémně konzervativním smýšlením.

Marek Benda, který v poslanecké sněmovně je již od roku 1990, se stal předsedou pražské ODS s celkovým počtem 69 ze 72 hlasů. Zároveň sněm nominoval na post předsedy strany Petra Fialu, na prvního místopředsedu poslance Zbyňka Stanjuru a na řadového místopředsedu Zdeňka Zajíčka, hlasování proběhne v lednu. 

Domů
Sdílet
Diskuse