Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. listopadu 2021 16:42
Čas čtení 0:52
Vojtěch Vanda

Německo s účinností od neděle zařadí Česko na seznam vysoce rizikových zemí

Německo s účinností od neděle zařadí Česko na seznam vysoce rizikových zemí
Zdroj: Pixabay / stux / volně k užití
NEWS CESTOVÁNÍ BĚHEM KORONAVIRU KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Koronavirová čísla jsou tak vysoká, že Německo zpřísní opatření pro vstup do země pro občany České republiky.

Německo zařadí Českou republiku na seznam epidemicky vysoce rizikových zemí. Informaci zveřejnil končící ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD). Situace se zhorší zejména pro neočkované, kteří budou muset po přicestování do země do karantény.

Doporučeno
KORONAVIRUS: Přibylo 13 502 nově nakažených, vláda jedná o zpřísnění opatření KORONAVIRUS: Přibylo 13 502 nově nakažených, vláda jedná o zpřísnění opatření 11. listopadu 2021 8:55

O zpřísnění opatření pro občany České republiky se diskutovalo již minulý týden. Na riziko podobného kroku upozorňoval končící ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Ještě 4. listopadu však německé orgány k takovému kroku nedospěly.

Český velvyslanec Tomáš Kafka však upozorňoval na to, že s turbulentně se vyvíjející situací kolem koronaviru zůstává podobná možnost otevřená.

O týden později, tedy v dny, kdy se Česká republika blíží s denními počty nakažených k 15 tisícům, je všechno jinak. Německo do svého seznamu začadí Česku v pátek, nová opatření pak budou platit od neděle.

Situace se výrazně zkomplikuje hlavně pro neočkované osoby nebo osoby, které nemoc neprodělaly, které v případě příjezdu k našemu západnímu sousedovi budou muset minimálně na 5 dnů do karantény. Jakmile jim karanténa skončí, musí svou bezinfekčnost podpořit negativním testem. Ministr zahraničí proto poprosil všechny, kteří by se do Německa chystali, aby se nechali naočkovat.

Domů
Sdílet
Diskuse