Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. listopadu 2021 15:08
Čas čtení 0:47
Ondřej Jarůšek

Nový průzkum: SPOLU a ANO mají stejné preference, bez koalic by Babiš drtivě vyhrál

Nový průzkum: SPOLU a ANO mají stejné preference, bez koalic by Babiš drtivě vyhrál
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
NEWS
Uložit Uložené

Agentura Kantar CZ vypracovala nový průzkum.

Agentura Kantar CZ vypracovala pro Českou televizi nový průzkum, podle kterého by koalice SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a hnutí ANO mají shodné preference. V modelu bez koalic je však hnutí ANO zdaleka nejsilnější stranou.

Doporučeno
Miloš Zeman jmenoval Petra Fialu premiérem Miloš Zeman jmenoval Petra Fialu premiérem 28. listopadu 2021 11:05

Průzkum ukazuje, že koalice SPOLU a hnutí ANO by získaly shodných 28 procent. Následuje koalice Pirátů a STAN, která by získala 17 procent. Posledním subjektem, který by se v modelu dostal do Sněmovny, je SPD, které v modelu obdrželo 9,5 procenta.

Mimo Poslaneckou sněmovnu v listopadovém modelu zůstává ČSSD (4 %), KSČM (3,5 %), TSS (3,5 %) i Přísaha (3,5 %).

Podle modelu pro jednotlivé strany je ve výrazném vedení ANO, které by získalo 27 procent hlasů. Následuje ODS (15,5 %), STAN (13 %), SPD (9,5 %), Piráti (8 %) a TOP 09 (7 %). KDU-ČSL (3,5 %) by se v tomto modelu do Sněmovny nedostala.

V letošních volbách do Poslanecké sněmovny zvítězila koalice SPOLU, jejíhož lídra Petra Fialu (ODS) v neděli prezident Miloš Zeman jmenoval premiérem. Fialovi poblahopřál končící předseda vlády Andrej Babiš i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Sběr dat probíhal ve dnech 1. 11. až 19. 11. 2021 na reprezentativním vzorku 1200 respondentů, který odráží reálné sociodemografické rozložení společnosti (pohlaví, věk, kraj, vzdělání, místo bydliště).
Domů
Sdílet
Diskuse