Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2021 12:51
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

Kouření elektronických cigaret může způsobovat poruchy erekce, tvrdí nová studie

Kouření elektronických cigaret může způsobovat poruchy erekce, tvrdí nová studie
Zdroj: Unsplash/Charles Cheng/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Muži, kteří kouří elektronické cigarety, mají až dvaapůlkrát vyšší šanci, že mohou mít poruchy erekce.

O tom, že je kouření cigaret škodlivé, není pochyb. Američtí vědci se ale nyní zaměřili na elektronické cigarety a našli významnou souvislost mezi jejich kouřením a poruchami erekce u mužů. Muži, kteří kouří elektronické cigarety, mají až dvaapůlkrát vyšší šanci, že mohou mít poruchy erekce než ti, kteří nikdy nekouřili, je uvedeno v rozsáhlém výzkumu newyorské Grossman School of Medicine a Johns Hopkins University School of Medicine.

Doporučeno
Vydržel jsem týden bez kouření: nesnesitelný „hlad“ v plicích mě sužoval už po pár hodinách od poslední cigarety Vydržel jsem týden bez kouření: nesnesitelný „hlad“ v plicích mě sužoval už po pár hodinách od poslední cigarety 20. listopadu 2021 12:30

Do výzkumu, zda lze kouření elektronických cigaret spojit s poruchami erekce, se zapojilo 13 711 mužů starších dvaceti let. Vědci brali v potaz i různé rizikové faktory a polovina ze zúčastněných kouřila v minulosti, pětina v době výzkumu a zhruba 14 % zkoumaných užívalo další tabákové výrobky. Část mužů nekouřila nikdy.

Domů
Sdílet
Diskuse