Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2021 18:34
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Boris Johnson: Třetí dávka očkování je v boji proti omikronu naprosto klíčová

Boris Johnson: Třetí dávka očkování je v boji proti omikronu naprosto klíčová
Zdroj: TASR/AP/Matt Dunham
NEWS BORIS JOHNSON OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU OMIKRON
Uložit Uložené

Boris Johnson apeloval na své sledující, aby sáhli po třetí posilující dávce očkování proti koronaviru.

„Posilující dávka je naprosto klíčová, pokud chcete ochránit sebe i své blízké proti variantě omikron,“ napsal na Twitter premiér Spojeného království Boris Johnson. Na sociální síti se pochlubil návštěvou očkovacího centra v Milton Keynes, ve kterém chválil přítomné zdravotníky a dobrovolné pracovníky.

„Naočkovali jsme již více než 32 milionů lidí napříč celou zemí. To hraje velkou roli, pokud chcete chránit své blízké i sebe před vážným onemocněním. K tomu je třetí dávka naprosto klíčová,“ říká ve videu Johnson.

Doporučeno
Třetí dávka očkování bude i pro lidi nad 18 let. Firmy budou muset testovat všechny včetně očkovaných Třetí dávka očkování bude i pro lidi nad 18 let. Firmy budou muset testovat všechny včetně očkovaných 29. prosince 2021 15:59

Premiér již v minulosti apeloval na veřejnost, aby se nechala proti koronaviru očkovat a zdůraznil, že je očkování skutečně pomáhá proti šíření koronaviru a snižuje riziko hospitalizace při nákaze. V první polovině prosince Johnson varoval občany Británie před novou variantou omikron, která se v zemi rozšířila. Zároveň varoval před možným zahlcením nemocnic. Kvůli variantě omikron země včera zaznamenala přes 124 tisíc případů.

Doporučeno
Jak se registrovat na třetí dávku očkování? Toto je přehledný návod, jak na to Jak se registrovat na třetí dávku očkování? Toto je přehledný návod, jak na to 29. prosince 2021 17:56

Ve Velké Británii je v současnosti proti koronaviru plně očkováno přibližně 69 % obyvatel. Na třetí dávku se v současnosti mohou registrovat osoby starší 18 let, případně rizikové osoby mezi ve věku 16–17 let. Od 4. ledna bude možnost očkování třetí dávku spuštěna i v České republice, registrovat se na ni můžeš již nyní.

Domů
Sdílet
Diskuse