V roce 2030 by chtěl Burger King nabízet menu z 50 % bez masa.
Burger King ve Velké Británii začne prodávat bezmasé nugetky. Jde o součást předchozího závazku řetězce, že do roku 2030 bude nabízet menu z 50 % bez masa. Rozdíl prý zákazníci nepoznají. Na novinku upozornila stanice BBC.
První pokus o podobný produkt představil Burger King už před dvěma lety, kdy na trh uvedl rostlinný burgr The Rebel Whopper vyrobený ze sóji. Později se ale ukázalo, že není vhodný pro vegany, protože se náhrada za maso připravuje na stejném stroji jako hovězí maso.
Poptávka po veganských produktech ale roste. Společnost Vegan Society uvedla, že v roce 2019 bylo ve Velké Británii asi 600 000 veganů, což je čtyřikrát více než v roce 2014.
Generální ředitel Burger King UK Alasdair Murdoch sdělil, že zahájení prodeje veganských nugetek je významným milníkem pro společnost a důležitým krokem k dosažení cíle, ke kterému se Burger King zavázal. Tedy do roku 2030 nabízet z padesáti procent bezmasé menu. Podle Murdocha jde také o pozitivní krok kvůli snižování uhlíkové stopy.
Řetězec uvedl, že jeho dlouhodobý cíl 50 % bez masa mu pomůže snížit emise skleníkových plynů o 41 %. Uvedl, že jeho veganské nugety budou chutnat stejně jako jeho protějšky s kuřecím masem.