Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2022 19:52
Čas čtení 0:45
Ilona Hobzová

Britský Burger King bude prodávat veganské nugetky, budou prý chutnat stejně jako ty s masem

Britský Burger King bude prodávat veganské nugetky, budou prý chutnat stejně jako ty s masem
Zdroj: Unsplash/Ismail Hadine/volně k užití
NEWS VEGANSTVÍ VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

V roce 2030 by chtěl Burger King nabízet menu z 50 % bez masa.

Burger King ve Velké Británii začne prodávat bezmasé nugetky. Jde o součást předchozího závazku řetězce, že do roku 2030 bude nabízet menu z 50 % bez masa. Rozdíl prý zákazníci nepoznají. Na novinku upozornila stanice BBC.

První pokus o podobný produkt představil Burger King už před dvěma lety, kdy na trh uvedl rostlinný burgr The Rebel Whopper vyrobený ze sóji. Později se ale ukázalo, že není vhodný pro vegany, protože se náhrada za maso připravuje na stejném stroji jako hovězí maso

Doporučeno
Zdeněk Pohlreich: Život se nedá žít bez peněz. Víc neštěstí na světě vzniká z chudoby než z bohatství (Rozhovor) Zdeněk Pohlreich: Život se nedá žít bez peněz. Víc neštěstí na světě vzniká z chudoby než z bohatství (Rozhovor) 27. prosince 2021 7:00

Poptávka po veganských produktech ale roste. Společnost Vegan Society uvedla, že v roce 2019 bylo ve Velké Británii asi 600 000 veganů, což je čtyřikrát více než v roce 2014.

Generální ředitel Burger King UK Alasdair Murdoch sdělil, že zahájení prodeje veganských nugetek je významným milníkem pro společnost a důležitým krokem k dosažení cíle, ke kterému se Burger King zavázal. Tedy do roku 2030 nabízet z padesáti procent bezmasé menu. Podle Murdocha jde také o pozitivní krok kvůli snižování uhlíkové stopy.

Řetězec uvedl, že jeho dlouhodobý cíl 50 % bez masa mu pomůže snížit emise skleníkových plynů o 41 %. Uvedl, že jeho veganské nugety budou chutnat stejně jako jeho protějšky s kuřecím masem.

Domů
Sdílet
Diskuse