Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2022 8:23
Čas čtení 0:48
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 13 151 nakažených, dvakrát více než před týdnem

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 13 151 nakažených, dvakrát více než před týdnem
Zdroj: TASR/Petr David Josek
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počty nově nakažených rostou, ale počty hospitalizovaných pacientů se zatím snižují.

Hygienické stanice v Česku za páteční den potvrdily 13 151 případů nákazy koronavirem. To je přibližně dvakrát více, než tomu bylo minulý týden. Jedná se také o nejvyšší denní nárůst od poloviny prosince. Celorepublikové incidenční číslo vzrostlo na 586. O nových údajích informovalo Ministerstvo zdravotnictví.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) na páteční tiskové konferenci uvedl, že předpokládá, že čísla nově nakažených budou i nadále stoupat. To zejména kvůli variantě omikron, která je nakažlivější než předešlé varianty.

Doporučeno
Jana Peterková lhala o úmrtí seniorů po očkování, rozhodl soud. Má zaplatit 250 tisíc korun a omluvit se Jana Peterková lhala o úmrtí seniorů po očkování, rozhodl soud. Má zaplatit 250 tisíc korun a omluvit se 14. ledna 2022 19:29

Ačkoliv počty nově nakažených stoupají, počet hospitalizovaných pacientů s covidem-19 postupně klesá. V současnosti nemocnice hlásí 1 802 hospitalizovaných, což je nejméně od října minulého roku. Ve vážném stavu je 339 osob. 

V pátečnímu dni je v souvislosti s koronavirem prozatím evidováno 12 úmrtí. Ranní data však bývají neúplná a po další aktualizaci údajů může toto číslo ještě narůst. Celkově si pandemie v České republice vyžádala 36 828 obětí.

Doporučeno
Změny v opatřeních: Ve školách se bude testovat jednou týdně, v práci dvakrát Změny v opatřeních: Ve školách se bude testovat jednou týdně, v práci dvakrát 14. ledna 2022 18:00

V souvislosti s rostoucími počty nakažených vláda v pátek oznámila změny v opatřeních, které se od pondělí následujícího týdne chystají. „Od 17. ledna upravujeme systém ve školách. Přecházíme na systém jednoho antigenního testu, při pozitivních nálezech přijde ověření PCR testem,“ uvedl Válek. V práci se bude testovat dvakrát týdně nebo jednou za tři až pět dní.

Domů
Sdílet
Diskuse