Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2022 12:00
Čas čtení 0:59
Ondřej Jarůšek

Český hokejista Kryštof Hrabík dostal za rasistické gesto stopku na 30 zápasů. Omluvil se a přijímá plnou zodpovědnost

Český hokejista Kryštof Hrabík dostal za rasistické gesto stopku na 30 zápasů. Omluvil se a přijímá plnou zodpovědnost
Zdroj: Christopher Mast/Getty Images
SPORT
Uložit Uložené

Kryštof Hrabík uvedl, že proti trestu se nebude odvolávat a doufá, že mu soupeř odpustí.

Český hokejista Kryštof Hrabík dostal v nižší zámořské soutěži AHL zákaz startu na 30 zápasů. Stalo se tak poté, co se minulý týden během utkání farmářského týmu San Jose Barracuda proti Tucson Roadrunners dopustil rasistického gesta. Na soupeře tmavé pleti Boka Imamu předstíral pohyby opice. Za své chování se Hrabík omluvil.

Doporučeno
„P*či!“ Česká biatlonistka Lucie Charvátová baví internet vulgární nadávkou, ve Světovém poháru přišla o vedení (VIDEO) „P*či!“ Česká biatlonistka Lucie Charvátová baví internet vulgární nadávkou, ve Světovém poháru přišla o vedení (VIDEO) 22. ledna 2022 18:38

Hrabík uvedl, že svého gesta lituje a stydí se za něj. Přijímá prý plnou zodpovědnost a proti vysokému trestu se nebude odvolávat. „To gesto jsem udělal v zápalu boje a nemyslel jsem tím nic rasistického. Až teď ale ve své omezenosti vidím, jak může být interpretováno,“ uvedl český hráč.

Kromě omluvy útočník Kryštof Hrabík dále doplnil, že udělá vše, aby své selhání odčinil a doufá, že mu soupeř odpustí. Samotný Imama, který se narodil v Kanadě, kam se jeho rodiče přestěhovali z Konga, si gesta v utkání údajně nevšiml. Zaznamenal jej však jeho tým a zachytily jej i kamery.

Gesto odsoudil i Hrabíkův tým, který se omluvil jak Boku Imamovi, tak i celé hokejové komunitě. Komisař AHL Scott Howson upozornil, že žádný hráč se nesmí stát terčem nenávisti či posměšků kvůli barvě pleti.

Kryštof Hrabík dříve působil v Liberci, byl také účastníkem juniorského mistrovství světa. V reprezentačních zápasech mládeže nastoupil do 73 utkání.

Domů
Sdílet
Diskuse