Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. ledna 2022 8:47
Čas čtení 1:05
Radim Šlechta

Češka se fotila „nahoře bez“ v Benátkách vedle pomníku padlých partyzánů. Dostala pokutu a zákaz vstupu do města

Češka se fotila „nahoře bez“ v Benátkách vedle pomníku padlých partyzánů. Dostala pokutu a zákaz vstupu do města
Zdroj: Unsplash/Damiano Baschiera/volně k užití
NEWS ITÁLIE
Uložit Uložené

Jen ve spodním díle bikin se přibližně třicetiletá žena z Česka fotila u sochy padlých partyzánů. Policie ji pokutovala a zakázala vstup.

Asi třicetiletá Češka se rozhodla zpestřit si svůj výlet do Benátek. „Nahoře bez“ se nechala fotit po koupání vedle pomníku padlých partyzánů. Odnesla si za to pokutu a zákaz vstupu do Benátek na dalších 48 hodin. Sama přitom nechápala, co vlastně udělala špatně. O incidentu informovala stanice CNN.

Pomník, věnovaný ženám padlým za druhé světové války, je napůl ve vodě a napůl na plošině. Žena jej měla využít jako odkladiště na své oblečení a následně si lehla vedle sochy padlé partyzánky, u které pózovala. Incidentu si všiml místní Mario Nason. „Její přítel a další žena přeskočili zábranu a stáli na pomníku, aby ji lépe vyfotili. Stáli tam vedle jejího oblečení, které nechala, jako se to dělá na pláži,“ popsal Mario.

Doporučeno
„Muže měním častěji než kalhotky.“ Soutěžící v novém Too Hot to Handle porušili zákaz intimností již po 8 minutách „Muže měním častěji než kalhotky.“ Soutěžící v novém Too Hot to Handle porušili zákaz intimností již po 8 minutách 23. ledna 2022 18:30

Ženu Mario nahlásil a ta si odnesla pokutu ve výši 350 eur a dvoudenní zákaz vstupu na území Benátek. Sama prý ale nechápala, co udělala špatně. „Je to jako jet do Říma, skočit do Fontány di Trevi a pak se zeptat: ,Jak to myslíte, tohle nemůžete dělat?'“ vysvětloval Mario. 

Upozornil na to, že když on sám někam cestuje, nemá tendenci skočit do každé fontány, házet šaty na pomníky nebo se vrhat do každé řeky. Podle něj je problém, že lidé v Benátkách často dělají věci, které by za normálních okolností nedělali. Prostě jen proto, že jsou v Benátkách.

Špatné chování turistů v populární destinaci není nic neobvyklého. Minulý týden se jeden muž svlékl a skočil do Velkého kanálu. Další lidé byli pokutováni za porušení pravidel slušného chování. Jeden muž například skočil z mostu Accademia a v roce 2019 byl vyhoštěn německý pár, který si pod mostem Rialto vařil kávu na kempinkovém vařiči.

Domů
Sdílet
Diskuse