Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2022 19:24
Čas čtení 1:25
Vojtěch Vanda

Zemědělci pojedou spanilou jízdu republikou. Budou protestovat proti dotačnímu plánu

Zemědělci pojedou spanilou jízdu republikou. Budou protestovat proti dotačnímu plánu
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
NEWS
Uložit Uložené

Zemědělcům se nelíbí, jak ministerstvo zemědělství přistoupilo k přerozdělování dotací. Proto zastupitelé Zemědělského svazu a Agrární komory České republiky uspořádali spanilou jízdu.

Republika zažije spanilou jízdu zemědělců. Zemědělský svaz České republiky společně s Agrární komorou České republiky uspořádaly protestní jízdu zemí po celé zemi mimo Prahu kvůli navrhovanému přerozdělení dotací, jež ministerstvo zemědělství poslalo do Bruselu. Změny mohou mít podle zastupitelů zemědělců špatný dopad hlavně na spotřebitele.

Doporučeno
Kde si ověřit platnost dálniční známky? Tisícům řidičů aktuálně končí Kde si ověřit platnost dálniční známky? Tisícům řidičů aktuálně končí 31. ledna 2022 16:27

Takzvaný Strategický plán Společné zemědělské politiky, jenž má na starost dotační politiku na dalších pět let, byl zaslán ministerstvem zemědělství v čele s ministrem Zdeňkem Nekulou (KDU-ČSL) do Bruselu již 28. ledna. Jak uvádí Zemědělský týdeník, udělalo tak bez toho, aniž by byli k jednacímu stolu pozvání zástupci Zemědělského svazu nebo tuzemské Agrární komory. 

Domů
Sdílet
Diskuse