Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2022 10:00
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

TikTok zpřísňuje pravidla. Za videa šířící nenávistný obsah proti LGBTQ+ komunitě bude blokovat

TikTok zpřísňuje pravidla. Za videa šířící nenávistný obsah proti LGBTQ+ komunitě bude blokovat
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití
NEWS LGBTQ+ LIDÉ TIKTOK
Uložit Uložené

TikTok je nejrychleji rostoucí sociální sítí a s přívalem nových uživatelů musí řešit i mnohdy nepříjemné situace. Platforma se proto rozhodla zpřísnit pravidla a začne blokovat videa šířící nenávistný obsah proti LGBTQ+ komunitě.

Na sociální sítě může přispívat každý, což občas může vést k velmi nepříjemným situacím. Nikdo nekoriguje, zda uživatelé nešíří dezinformace, pochybné nabídky nebo nenávistný obsah proti LGBTQ+ komunitě, a právě proti tomu se nyní rozhodl zakročit TikTok. Ten, stejně jako Twitter, začne blokovat nenávistná videa, ale také ta, která podporují poruchy příjmu potravy, informuje NPR.

Doporučeno
Ve čtvrtek končí kontroly certifikátů o očkování a prodělání covidu. Od března by měla skončit i karanténa Ve čtvrtek končí kontroly certifikátů o očkování a prodělání covidu. Od března by měla skončit i karanténa 10. února 2022 7:45

Pokud i ty patříš mezi uživatele TikToku, připrav se na změnu pravidel, která bude tvrdě postihovat tvůrce videí šířících nenávistný obsah proti LGBTQ+ komunitě. Za záměrný deadnaming (oslovování transgender osoby rodným jménem, které si v rámci tranzice změnila, pozn. redakce), pojmenování osob pomocí jiného zájmena, než kterým se identifikují a příspěvky propagující konverzní terapii homosexuality bude platforma uživatele nově blokovat.

Domů
Sdílet
Diskuse