Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2022 9:21
Čas čtení 1:34
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Zpěvák David Koller jel pomoct Ukrajincům. S manželkou přivezl věci pro malé děti i jejich matky

VIDEO: Zpěvák David Koller jel pomoct Ukrajincům. S manželkou přivezl věci pro malé děti i jejich matky
Zdroj: TASR – Jaroslav Novák
NEWS DAVID KOLLER VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

První část nákupu David Koller úspěšně dovezl k ukrajinským hranicím. Lidé mohou přispívat na sbírku na stránce Donio.

David Koller, zpěvák a člen skupiny Lucie, se společně se svojí manželkou Annou Dolejskou vydal ke slovensko-ukrajinským hranicím pomoci lidem zasaženým válkou. Ta na Ukrajině zuří už čtvrtým dnem, ruská vojska na zemi zaútočila v noci ze středy na čtvrtek. Lidem, kteří se před konfliktem snaží utéct, dovezl Koller s manželkou mnoho potřebných věcí. Primárně se jednalo o potřeby pro děti a jejich matky.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev je obklíčen, všechny přístupové cesty do města drží ruská armáda. Očekává se další těžká noc ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev je obklíčen, všechny přístupové cesty do města drží ruská armáda. Očekává se další těžká noc 27. února 2022 8:09

„Vzali jsme výživu pro děti, plenky a hygienický potřeby,“ napsal David Koller na Facebooku, kde bylo zveřejněno i video z cesty. Jedná se přitom o teprve první část nákupu. Ti, kteří chtějí přispět, mohou věnovat finanční příspěvek Kollerovu projektu na stránce Donio. Zde lidé přispěli už skoro 200 tisíc korun.

Pomoct Ukrajině můžeš i díky jiným sbírkám. Jejich přehled jsme ti přinesli v nedávných článcích. Kromě finančních darů je možné darovat oblečení, různé materiální potřeby, ale třeba i ubytování a lůžka.

Po půlnoci ze soboty na neděli zpěvák hlásil, že úspěšně dorazili na místo. „Jsme na hranici, nákup odevzdán. Nyní čekáme, zda nám budou přiděleni lidé na odvoz do Česka. Moc děkujeme všem, kteří nám na nákup přispěli. Je vás nakonec opravdu mnoho. Vše spočítáme a dáme vám vědět, které pomáhající organizaci věnujeme zbytek peněz. Ještě jednou díky!“ napsal na Facebooku.

Na svém instagramovém profilu David Koller upozornil, že pokud lidé chtějí také vyrazit na pomoc, neměli by to dělat bezhlavě. „Po cestě se pak tvoří kolony a je potřeba udržet ty nejdůležitější cesty průjezdný. Jsou připravený vlaky a první uprchlíci už pomalu přijíždí, ale pořád jsou potřeba další dobrovolníci – jen ne vždy nutně přímo na hranicích,“ vzkázal zpěvák.

Doporučeno
Jak pomoci Ukrajině? Darovat můžeš kromě peněz i lůžko nebo oblečení Jak pomoci Ukrajině? Darovat můžeš kromě peněz i lůžko nebo oblečení 26. února 2022 17:33

Lidem také doporučil, aby se přidali do skupiny Jedeme na slovensko-ukrajinské hranice. Po vyplnění krátkého formuláře se se zájemci spojí organizátoři iniciativy. „Je potřeba pomáhat nejenom přímo na hranicích odvážet lidi do bezpečí, ale taky s ubytováním, nákupem zásob nebo překládáním. Teď je důležitý se co nejlíp zkoordinovat, aby pomoc byla co nejefektivnější,“ dodal zpěvák.

Četné ruské útoky si už vyžádaly i civilní oběti, přestože Kreml tvrdil, že civilisté se ničeho obávat nemusí. Dění na Ukrajině od začátku vypuknutí ozbrojeného konfliktu pokrýváme ověřenými informacemi. Situaci můžeš sledovat v našem článku živě, pro další informace navštiv i naše vlákno o válce na Ukrajině.

Zpět
Sdílet
Diskuse