Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2022 v 16:50
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Praha 6 chce ulici, v níž sídlí ruská ambasáda, přejmenovat na Ukrajinských hrdinů

Praha 6 chce ulici, v níž sídlí ruská ambasáda, přejmenovat na Ukrajinských hrdinů
Zdroj: Adam Smeták/REFRESHER
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Část Korunovační ulice podél ruské ambasády by se mohla přejmenovat na Ukrajinských hrdinů. Změnu jména žádají jak občané, tak starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. Nové jméno by mohl dostat i most spojující Prahu 6 a Prahu 7.

V reakci na ruskou invazi a válku na Ukrajině požádala městská část Praha 6 o přejmenování části Korunovační ulice, v níž sídlí ruská ambasáda. Ta by se dle žádosti, která byla podána na pražský magistrát, mohla jmenovat Ukrajinských hrdinů. Podle starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP 09) by se nového jména mohl dočkat i most spojující Prahu 6 s Prahou 7.

Doporučeno
Válka na Ukrajině: Jak porazit ruský konvoj, který míří do Kyjeva? Válka na Ukrajině: Jak porazit ruský konvoj, který míří do Kyjeva? 1. března 2022 v 13:30

Mám tu čest stát v čele obce, která právě: 1) odsoudila Putinovu válku, 2) navýšila krizovou rezervu na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny a na humanitární pomoc Ukrajině na 100 milionů korun, 3) vypověděla partnerství s Petěrburgem. Díky všem zastupitelům Prahy 6. Schválili jsme, že požádáme hlavní město o přejmenování části Korunovační ulice podél ruské ambasády na Ukrajinských hrdinů,“ tweetnul starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) s tím, že žádost odsouhlasila většina zastupitelstva. 

Nového jména by se mohl dočkat i most mezi Prahou 6 a Prahou 7. Ten by se mohl jmenovat Most Vitalije Skakuna. „Sláva Ukrajině!“ dodal Kolář.

Vitalij Skakun byl ukrajinský hrdina, který obětoval svůj život, aby zpomalil postup ruských tanků na Ukrajinu. Teprve šestadvacetiletý voják se dobrovolně přihlásil, že podminuje most, po kterém se kolona ruských obrněných vozidel měla dostat k městu Heničesk. Nelehký úkol Vitalij Skakun sice zvládl, ale neměl dostatek času, aby se z místa stáhl a během exploze na místě zemřel.

Domů
Sdílet
Diskuse