Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2022 17:56
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

Ukrajinský pivovar Pravda začal vyrábět Molotovovy koktejly. Na jejich etiketě je nahý Putin a nápis „Putin je s*áč“

Ukrajinský pivovar Pravda začal vyrábět Molotovovy koktejly. Na jejich etiketě je nahý Putin a nápis „Putin je s*áč“
Zdroj: Getty Images/Gaelle Girbes/Stringer
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Ukrajinský pivovar rychle zareagoval na výzvu vlády, aby občané začali vyrábět Molotovovy koktejly. Zápalné láhve opatřil etiketou, na níž je nahý Putin a nápis „Putin je s*áč“.

Ukrajinský pivovar Pravda rychle zareagoval na výzvu náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanny Maljar, která v pátek občany vyzvala, aby kvůli obraně země před ruskými vojsky začali vyrábět zápalné láhve přezdívané Molotovovy koktejly. Pivovar ve Lvově posílá nebezpečné koktejly, které jsou opatřeny etiketou s nahým Putinem a nápisem „Putin je s*áč“, na barikády ve Lvově, ale také do Kyjeva, informuje The Kyiv Independent.

Doporučeno
MAPA války na Ukrajině: Kde se aktuálně bojuje? Přinášíme přehlednou mapu MAPA války na Ukrajině: Kde se aktuálně bojuje? Přinášíme přehlednou mapu 1. března 2022 12:55

Lvovský pivovar Pravda se již několik let věnuje výrobě řemeslných piv a jedním z jeho nejoblíbenějších výrobků je pivo Putin Hulyo (v překladu „Putin je s*áč“), které dokonce v roce 2018 získalo bronzovou medaili na profesionální degustační soutěži World Beer Idol v Praze.

Majitel pivovaru se však nyní rozhodl zareagovat na ruskou invazi a pustil se do obrany vlasti. Místo piva z výrobny odchází bedny plné Molotovových koktejlů, které jsou ihned přesouvány na barikády ve Lvově a do Kyjeva. Hořlavé směsi jsou stáčeny do lahví s etiketou nahého prezidenta Vladimira Putina, která je navíc obohacena o nápis „Putin je s*áč“.

pivovar Pravda
Zdroj: Getty Images/Gaelle Girbes/Stringer

Koktejly posíláme rovnou na barikády ve Lvově. Několik krabic posíláme i do Kyjeva. Snad se tam dostanou, protože jsme se dozvěděli, že jeden z mostů na cestě byl vyhozen do vzduchu,“ řekl Nazar, který pomáhá s výrobou nebezpečných koktejlů.

K výrobě Molotovových koktejlů vyzvala v pátek občany i ukrajinská vláda, která dokonce zveřejnila návod, jak hořlavou směs, pomocí které se Ukrajinci mohou bránit ruským vojskům, vyrobit. „Je důležité, aby se bránili všichni,“ řekla náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljar.

Domů
Sdílet
Diskuse