Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2022 v 16:05
Čas čtení 1:15
Tereza Šnajdrová

Klienti Sberbank čelí útokům zlodějů. Buďte obezřetní, varuje policie po okradení seniora

Klienti Sberbank čelí útokům zlodějů. Buďte obezřetní, varuje policie po okradení seniora
Zdroj: Refresher/Radim Šlechta
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Od středy 9. března se klienti ruské banky Sberbank, která po ruské invazi na Ukrajině ukončila činnost v Evropě, opět mohou dostat ke svým vkladům. Ti, kteří si vybírají hotovost, se však dostávají do hledáčku zlodějů. Policie vyzývá k opatrnosti.

Jen den poté, co ruská vojska vtrhla na Ukrajinu a začala válka, si klienti ruské banky Sberbank začali v Česku ve velkém vybírat své vklady. Banka se nakonec rozhodla svou činnost v Evropě ukončit a ti, kteří u ní měli své peníze, si je od středy 9. března mohou vybrat na 40 vybraných pobočkách Komerční banky. Toho však využili také zloději, kteří v Praze okradli seniora. „Buďte prosím obezřetní, když u sebe máte větší obnos,“ apeluje na klienty Sberbank Policie ČR.

Doporučeno
Komerční banka vyplatí peníze klientům Sberbank, půjde o více než 24 miliard korun Komerční banka vyplatí peníze klientům Sberbank, půjde o více než 24 miliard korun 9. března 2022 v 10:31

O tom, že si klienti Sberbank mohou vybrat své vklady na pobočkách Komerční banky, jsme tě informovali v samostatném článku. Situace, kdy u sebe lidé mají větší obnos peněz, se však v Česku rozhodli využít i zloději, kteří ve středu v Praze okradli seniora

Jednaosmdesátiletý muž si šel do banky na Václavském náměstí vybrat větší hotovost, kde si ho s největší pravděpodobností vyhlídka dvojce mužů. Ta ho sledovala až do Platnéřské ulice v Praze 1, kde ho jeden z podezřelých postříkal barvou a druhý nabídnul seniorovi pomoc s otřením barvy. Přitom mu odcizili tašku, ve které měl uloženou finanční hotovost,“ řekla tisková mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Tři cizinci, kteří byli do loupeže zapojeni, jen pár hodin po incidentu skončili v rukou policie. „Trojice je v současné chvíli obviněna ze spáchání trestného činu krádež,“ dodala tisková mluvčí s tím, že v případě odsouzení jim hrozí až 8 let za mřížemi

Policie proto vyzývá všechny občany, kteří si vyberou svůj vklad, aby dbali zvýšené opatrnosti. „Buďte prosím obezřetní, když u sebe máte větší obnos,“ apelují policisté na bývalé klienty Sberbank.

Domů
Sdílet
Diskuse