Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2022 v 10:31
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

Komerční banka vyplatí peníze klientům Sberbank, půjde o více než 24 miliard korun

Komerční banka vyplatí peníze klientům Sberbank, půjde o více než 24 miliard korun
Zdroj: Refresher/Radim Šlechta
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Klienti Sberbank, která krátce po ruské invazi na Ukrajinu ukončila činnost v Evropě, se od dnešního dne mohou opět dostat ke svým penězům. Vklady lze vybrat na 40 pobočkách Komerční banky, a to až do března 2025.

Klienti ruské banky Sberbank se konečně mohou dostat ke svým vkladům. Poté, co ruská vojska koncem února vtrhla na Ukrajinu a začala válka, ukončila Sberbank činnost po celé Evropě a statisíce klientů nejen v Česku zůstaly bez peněz. Garanční systém finančního trhu však od dnešního dne začal náhrady vkladů klientům Sberbank CZ vyplácet prostřednictvím Komerční banky, celková částka bude dosahovat 24,2 miliardy korun.

Doporučeno
Sberbank v Česku končí. Toto jsou způsoby, jak se klienti mohou dostat ke svým penězům Sberbank v Česku končí. Toto jsou způsoby, jak se klienti mohou dostat ke svým penězům 3. března 2022 v 11:35

Ve středu 9. března začneme na našich pobočkách poskytovat klientům Sberbank CZ náhrady jejich vkladů. Lidé však nemusí s návštěvou pobočky spěchat, náhrady mají nárok uplatnit v průběhu následujících 3 let,“ napsala na Twitteru Komerční banka. 

Hotovost si bývalí klienti Sberbank budou moci vybrat na 40 vybraných pobočkách Komerční banky, avšak bezhotovostní převod peněz bude umožněn na všech 241 pobočkách. S výběrem vkladů či převodem peněz navíc není nutné spěchat. Náhrady klientům se budou vyplácet od 9. března 2022 do března roku 2025, tedy po dobu tří let. 

Komerční banka je připravena klientům ruské Sberbank vyplatit až 24,2 miliardy korun, přičemž k výběru vkladů v hotovosti jim bude stačit předložit platný průkaz totožnosti, v případě podnikatelů oprávnění k podnikání a o zbytek se postará banka. 

Více o tom, jak se klienti Sberbank mohou dostat ke svým penězům a co dělat v případě, že mají v ruské bance smluvenou hypotéku či jinou splátku, jsme psali v samostatném článku

Domů
Sdílet
Diskuse