Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2022 v 10:23
Čas čtení 1:14
Tereza Šnajdrová

Předpověď počasí: Česko se tento týden dočká jarních 15 °C, ale přijdou i sněhové přeháňky

Předpověď počasí: Česko se tento týden dočká jarních 15 °C, ale přijdou i sněhové přeháňky
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Počasí jako na houpačce, i tak by se dalo popsat počasí, které nás tento týden čeká. V pondělí rtutě teploměrů vyšplhají až na 15 °C, ale v půlce týdne přijde sníh.

V neděli začíná astronomické jaro, a ačkoliv se ještě v pondělí rtutě teploměrů dostanou až na 15 °C, v úterý přijde ochlazení, které do Česka přinese i sněhové přeháňky. Počasí bude podle Českého hydrometeorologického ústavu nevyzpytatelné, ale díky našemu přehledu budeš vědět, na co se připravit. Předem ti ale musíme říct, že pravého jara se tento týden ještě nedočkáme.

Doporučeno
Babiš z nemocnice: Ztratil jsem vědomí, mám částečnou střevní neprůchodnost Babiš z nemocnice: Ztratil jsem vědomí, mám částečnou střevní neprůchodnost 14. března 2022 v 8:14

V pondělí bude v Česku panovat jaro. Těšit se můžeš na jasno, teploty až 15 °C, ale ve večerních hodinách začne přibývat oblačnosti a některá místa překvapí dešťové či sněhové přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat od 1 do -6 °C a bude foukat vítr, který na horách může dosahovat rychlosti až 70 km/h.

Deštivé a zatažené bude i úterý a ráno navíc dopravu potrápí mlhy. Zpočátku dne nám teploměry budou ukazovat 4 až -2 °C a přes den se pak dočkáme příjemných 9 až 13 °C. Na severu republiky se mohou vyskytovat sněhové srážky, které potěší především milovníky zimních sportů. 

Podobné počasí bude i ve středu. Zpočátku dne bude oblačno až zataženo, místy déšť či sněžení, ale postupem dne začne od severozápadu srážek ubývat a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 9 do 13 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr.

Se sněhovými srážkami se rozloučíme ve čtvrtek, kdy ráno sice ještě naměříme 2 až -2 °C, ale přes den se teploty vyšplhají na 9 až 13 °C. Bude jasno až polojasno a foukat bude mírný východní až severovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

V pátek bude jasno až polojasno, přičemž ráno bude chladnější. Teploty se v začátku dne budou držet mezi 0 a -4 °C a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 6 do 10 °C. Stejné počasí by pak mělo být i o víkendu, kdy ráno naměříme -2 až -8 °C. Přes den by pak mělo být jasno až polojasno, s teplotami od 3 do 8 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse