Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2022 13:59
Čas čtení 2:13
Ilona Hobzová

Petr Fiala po návratu z Ukrajiny: Nebylo to jen symbolické gesto. Strach jsem neměl

Petr Fiala po návratu z Ukrajiny: Nebylo to jen symbolické gesto. Strach jsem neměl
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal
NEWS PETR FIALA UKRAJINA
Uložit Uložené

Premiér promluvil na tiskové konferenci po příletu do Česka.

Petr Fiala je po jednání v hlavním městě Ukrajiny Kyjiv zpět v České republice. Na tiskové konferenci po příletu vyjádřil obdiv k Ukrajině a všem Ukrajincům za jejich statečný boj, hrdinství a vytrvalost. Vyzval státy Evropské unie a Severoatlantické aliance k další spolupráci a pomoci Ukrajině. 

Ukrajinci zaslouží úctu

„My to všichni vidíme, ale já jsem měl možnost vidět to na vlastní oči a ještě lépe pochopit to, co prožívají a s čím se musejí vyrovnávat. To, že to takto dokáží, si zaslouží náš obrovský obdiv a úctu,“ zahájil Fiala tiskový brífink po příletu na letiště ve Kbelích.

Poděkoval těm, kteří ho na cestě doprovázeli a umožnili její realizaci. Jmenoval polského premiéra Morawieckého a vicepremiéra Kaczyńského, slovinského premiéra Janšu a také české kolegy, diplomata Tomáše Pojara, mluvčího Václava Smolku a příslušníky ochranné služby. „Každý z nich musel prokázat osobní odvahu a rozhodnutí účastnit se této akce, která se pojila s určitými riziky,“ uvedl předseda vlády.

Domů
Sdílet
Diskuse