Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2022 v 11:31
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Sergej Šojgu se objevil na videu ruské televize. Podle Ukrajiny prodělal infarkt po jednání s Putinem

Sergej Šojgu se objevil na videu ruské televize. Podle Ukrajiny prodělal infarkt po jednání s Putinem
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Záběry ukazují ruského ministra obrany na jednání o aktuálních problémech. Není však jisté, zda jsou záběry autentické.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu se objevil na záběrech, které zveřejnila televize ruské armády. Pokud jsou tyto záběry autentické, zachycovaly by ministrovo první vystoupení na veřejnosti od 11. března. V televizi Šojgu mluví o státních zakázkách a sociálních programech. Záběry zveřejnila televize Lenta.

Doporučeno
Válka se dostává do druhé fáze, uvedlo ruské ministerstvo obrany. Rusko údajně chtělo vždy pouze „osvobodit“ území separatistů Válka se dostává do druhé fáze, uvedlo ruské ministerstvo obrany. Rusko údajně chtělo vždy pouze „osvobodit“ území separatistů 26. března 2022 v 10:54

„Ministr obrany Ruské federace, armádní generál Sergej Šojgu, uspořádal pracovní schůzku o realizaci programu státní obranné zakázky a plnění sociálních závazků vůči ruským ozbrojeným silám,“ píše na Twitteru ruské ministerstvo obrany. 

Sergej Šojgu, ruský ministr obrany se poprvé objevil v televizi od 11. března. Ve svém projevu popisuje aktuální problémy, jako jsou sociální programy a státní zakázky. Vzhledem k tomu, že se jedná o problémy, které se v současnosti v Rusku řeší, lze předpokládat opravdovost záběrů. Zda se ale jedná o skutečné záběry, se nepodařilo nezávisle ověřit.

Doporučeno
Ukrajinská herečka, která utekla do Prahy: Hrůza a šok. Chtěli jsme žít svobodně, ale místo toho přišla válka (Rozhovor) Ukrajinská herečka, která utekla do Prahy: Hrůza a šok. Chtěli jsme žít svobodně, ale místo toho přišla válka (Rozhovor) 26. března 2022 v 11:30

Stejně tak se nedaří potvrdit ani vyvrátit zprávu ze strany Ukrajiny, podle které měl Šojgu po jednání s prezidentem Putinem utrpět infarkt. Informoval o tom server BBC. Vladimir Putin jej údajně měl ostře kritizovat za průběh „speciální operace“ na Ukrajině, která se nemá vyvíjet tak, jak Rusko původně plánovalo.

Vedle samotného ministra se na záběrech objevil také náčelník generálního štábu ruské armády Gerasimov. Ten se stejně jako ministr na veřejnosti řadu dní neobjevil. Rusko se podobnými záběry snaží aktivně vyvrátit spekulace o jejich zdravotním stavu a přesvědčit veřejnost, že jsou ve svých funkcích stále aktivní.

Domů
Sdílet
Diskuse