Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2022 v 20:05
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Tento muž získal ve 101 letech diplom ze střední školy

Tento muž získal ve 101 letech diplom ze střední školy
Zdroj: Školní obvod Jefferson County
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Čekal 80 let a dočkal se. Diplom ze střední školy obdržel 101letý Merrill Pittman Cooper

Merrill Pittman Cooper, kterému je již 101 let, se po osmi dekádách dočkal svého diplomu ze střední školy. Informuje o tom stanice CNN. Pomohla mu rodina, která mu jako překvapení diplom zařídila. Sám Marrill studoval Storer College v Harpers Ferry v Západní Virginii ve třicátých letech. Ta představovala jeden z mála vzdělávacích institutů pro černošské obyvatele.

Doporučeno
Madeleine Albright: Narodila se na pražském Smíchově, stala se jednou z nejmocnějších žen světa Madeleine Albright: Narodila se na pražském Smíchově, stala se jednou z nejmocnějších žen světa 24. března 2022 v 19:45

Cooper navštěvoval Storer College od roku 1934 do roku 1938. V posledním ročníku však studia zanechal, protože se jeho rodina přestěhovala z finančních důvodů do Filadelfie. Svou alma mater navštívil až v roce 2018 poté, co byl již dlouho úspěšným člověkem v oblasti dopravy.

Během návštěvy Merrill zmínil, že je mu líto, že se mu nepodařilo školu dostudovat, což přivedlo jeho rodinu k nápadu zajistit mu diplom. Do jejich plánu se zapojila asociace škol z okresu Jefferson, Národní historický park Harpers Ferry, Národní asociace absolventů Storer College a Ministerstvo školství Západní Virginie. Podle jedné ze škol je cílem školství podporovat své studenty, bez ohledu na to, kolik je jim let.

„Pro pana Coopera byl sen získat maturitní vysvědčení. Je nám ctí, že mu můžeme pomoci tento sen změnit v realitu,“ řekla Bondy Shay Gibson-Learn z asociace jeffersonských škol.

Cooper se teď tedy může pyšnit diplomem ze školy, která byla založena již v roce 1865 a na které studoval latinu, biologii, historii, angličtinu a matematiku.

Domů
Sdílet
Diskuse