Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. dubna 2022 13:54
Čas čtení 1:17
Dominik Vetrák

Avengers Infinity War a Endgame stály miliardu dolarů. Režisér odhalil, podle čeho se rozhodovali, které postavy zabijí

Avengers Infinity War a Endgame stály miliardu dolarů. Režisér odhalil, podle čeho se rozhodovali, které postavy zabijí
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL
Uložit Uložené

Režisér Avengers filmů prozradil zajímavé informace o procesu výběru postav, které zemřou.

Režisér Joe Russo pro hollywoodský magazín Deadline řekl, že v případě Iron Mana chtěli ukončit jeho charakterový vývoj. Ve filmu Iron Man byl velký egoista a sobec, ale na konci svého příběhu obětoval svůj život a budoucnost se svou rodinou, aby zachránil ostatní.

V případě Steva Rogerse (Captain America) tvůrci nechtěli, aby postava zemřela, protože by to bylo předvídatelné. Každý by od něj podle režiséra čekal, že se obětuje, aby zachránil ostatní.

Tvůrci se dlouhou dobu nemohli rozhodnout, zda zabijí Hawkeye, nebo Black Widow, ale nakonec zvolili Black Widow, protože jim to víc sedělo s jejím tragickým příběhem a životem bez rodiny.

Doporučeno
RECENZE: Ježek Sonic 2 RECENZE: Ježek Sonic 2 1. dubna 2022 8:30

Gigantické náklady i výnosy

Oba filmy podle režiséra stály více než 500 milionů dolarů. Jedná se o náklady spojené s natáčením a jejich následnou propagací.

Magazín Deadline se na náklady a tržby Avengers: Endgame podíval ještě v roce 2019 a jejich experti uvedli, že natočení a propagování Avengers: Endgame stála hollywoodská studia Disney a Marvel Studios 510 milionů dolarů.

Celkové náklady přitom údajně činily 900 milionů dolarů. Z celkových kinotržeb v hodnotě 2,797 miliardy dolarů studia Marvel a Disney údajně získala 1,181 miliardy dolarů (zbytek dostali provozovatelé kin). K tomu experti z Deadline připočítali zisky z prodeje DVD/Blu-ray fyzických nosičů a zisky z prodeje televizních práv v hodnotě 608 milionů dolarů.

Z celkových tržeb studií v hodnotě 1,789 miliardy odečetli celkové náklady v hodnotě 900 milionů dolarů (rozpočet na natočení, propagaci filmu, výrobu a distribuci filmu do kin a výrobu a distribuci fyzických nosičů i bonusy pro herce a tvůrce) a vyšlo jim, že Disney a Marvel na Avengers: Endgame vydělaly 890 milionů dolarů.

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Samotné natočení a propagování obou filmů údajně stálo studia více než 1 miliardu dolarů. Pro srovnání, natočení a propagování filmu Captain Marvel údajně stálo 315 milionů dolarů. Star Wars: Epizoda 9 údajně stála 415 milionů dolarů a Aladin údajně stál 320 milionů dolarů. Na tomto srovnání je vidět, jak obrovské filmy Avengers: Infinity War a Endgame byly.

Domů
Sdílet
Diskuse