Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2022 17:20
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Vražda učitele v Praze: Obviněnému studentovi hrozí až 20 let za mřížemi, na verdikt si počká ve vazbě

Vražda učitele v Praze: Obviněnému studentovi hrozí až 20 let za mřížemi, na verdikt si počká ve vazbě
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Student, který ve čtvrtek na střední škole v Praze 4 mačetou usmrtil svého učitele, byl obviněn z vraždy. Nyní mu hrozí až 20 let za mřížemi.

Ve čtvrtek jsme tě informovali o hrůzném incidentu, k němuž došlo na jedné ze středních škol na Praze 4. Nespokojený student tam mačetou usmrtil učitele a z místa činu následně utekl. Kriminalisté jej však krátce poté dopadli, umístili do vazby a nyní ho obvinili z vraždy. Mladíkovi hrozí 12 až 20 let vězení, informuje zpravodaj iDnes.

Doporučeno
Policie zadržela 19letého studenta, který měl v Praze mačetou zavraždit učitele. Možným motivem je studijní neúspěch Policie zadržela 19letého studenta, který měl v Praze mačetou zavraždit učitele. Možným motivem je studijní neúspěch 31. března 2022 16:54

Student na učitele zaútočil mačetou ve čtvrtek, kolem poledne a následně z místa činu utekl. K incidentu ihned dorazili záchranáři, kteří však vyučujícímu nedokázali pomoci a třiasedmdesátiletý učitel zraněním podlehl. Kriminalisté mladíka, který měl u sebe nůž, jen krátce poté dopadli.

Podle vyšetřovatelů mohl být motivem útoku mladíkův neúspěch v předmětu, který vyučoval právě zesnulý učitel. Den před incidentem měl student údajně dostat pětku a hrozilo mu, že nebude připuštěn k závěrečné zkoušce, kvůli čemuž by přišel o výuční list a za rok i maturitu.

Mladík byl okamžitě umístěn do vazby, neboť se soud obával, že by kvůli hrozbě vysokého trestu mohl uprchnout či pokračovat v trestné činnosti. „Z dosavadního průběhu přípravného řízení vyplývá, že spáchaný skutek odpovídá ustanovení o spáchání vraždy úmyslně a s rozmyslem. V případu bude pokračovat vyšetřování,“ uvedl pro server iDnes Aleš Cimbala, mluvčí pražského městského státního zastupitelství s tím, že studentovi nyní hrozí 12 až 20 let vězení.

Zpět
Sdílet
Diskuse