Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2022 11:36
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Aplikace Tečka hlásí problémy, očkovaným zčervenala. QR kód by ale měl fungovat

Aplikace Tečka hlásí problémy, očkovaným zčervenala. QR kód by ale měl fungovat
Zdroj: Flickr/Marco Verch/volně k užití
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Aplikace Tečka, která slouží k prokázání absolvovaného očkování, v neděli všem uživatelům zčervenala. Podle Chytré karantény se jedná o výpadek a QR kód by stále měl jít načíst.

Aplikace Tečka v sobě uchovává certifikáty o absolvovaném očkování, kterými se lidé prokazují například při cestování. V neděli však aplikace uživatelům zčervenala, ale podle Chytré karantény načtení QR kódu i nadále funguje a jedná se pouze o výpadek validační služby. Během cestování bys tak žádné problémy mít neměl.

Doporučeno
V Česku roste zájem o rostlinné alternativy mléčných výrobků a masa, ukazuje průzkum V Česku roste zájem o rostlinné alternativy mléčných výrobků a masa, ukazuje průzkum 2. dubna 2022 19:33

Dnes ráno uživatelům ‚zčervenala‘ aplikace Tečka. Jedná se o výpadek validační služby, který ale nemá vliv na platnost certifikátu a QR kód v zahraničí bude i nadále vyhodnocován správně. Na odstranění problému se zobrazením pracujeme a omlouváme se za komplikace,“ tweetla Chytrá karanténa.

Tečka
Zdroj: REFRESHER/Tereza Šnajdrová

Aplikace nyní uživatelům ukazuje, že jsou jejich certifikáty neplatné. Po načtení QR kódu by se však měl kontrolujícímu certifikát rozsvítit zeleně a s výpadkem Tečky bys tak neměl mít žádné problémy.

Očkovací certifikát budeš potřebovat především zahraničí, neboť některé země, stejně jako tranzitní společnosti, umožňují vstup pouze očkovaným. V Česku už se bezinfekčností prokazovat nemusíš ani v restauračních či kulturních zařízeních, ale každá zem má jiná pravidla a někde bez očkování nebudeš vpuštěn ani do kavárny.

Sezóna dovolených se blíží a pokud ještě nejsi naočkovaný, udělej tak co možná nejdříve. Se dvěma dávkami vakcíny budeš moci cestovat bez omezení, a navíc budeš chránit jak sebe, tak i svoji rodinu. 

Domů
Sdílet
Diskuse