Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2022 8:27
Čas čtení 1:35
Vojtěch Vanda

Cardi B vyhrála soud nad youtuberkou, která se měla snažit zničit její kariéru. Musí smazat videa a zaplatit tučnou pokutu

Cardi B vyhrála soud nad youtuberkou, která se měla snažit zničit její kariéru. Musí smazat videa a zaplatit tučnou pokutu
Zdroj: Wikimedia/Frank Schwichtenberg/volně k užití
OSOBNOSTI CARDI B ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Americká rapperka kromě peněz vysoudila také soudní příkaz, který nařizuje Latashe Kebe alias Tashe K stáhnout z YouTube 21 videí s pomlouvačným obsahem.

Americká rapperka Cardi B se dočkala dalšího vítězství v soudním procesu s youtuberkou Tashou K alias Latashou Kebe. Ta měla na svém YouTube kanálu UNWINEWITHTASHAK a sociálních sítích šířit „nepravdivé a pomlouvačné“ posty a videa. V lednu soud přikázal youtuberce zaplatit skoro 58,5 milionu korun, pondělní soud k tomu ještě přidal stažení 21 videí z YouTube, které jsou s těmito pomluvami spojeny, informuje BBC.

Doporučeno
Cardi B si zrušila Twitter poté, co jí fanoušci vyčítali, že nebyla na Grammy. Vzkázala jim, že je nenávidí Cardi B si zrušila Twitter poté, co jí fanoušci vyčítali, že nebyla na Grammy. Vzkázala jim, že je nenávidí 4. dubna 2022 10:43

Na kanále UNWINEWITHTASHAK, kde Tasha K probírá před zraky milionu odběratelů klepy o lidech z amerického šoubyznysu, se již v roce 2018 objevily nepravdivé informace o Cardi B, proti nimž se rapperka ohradila u soudu. Dle právníků Cardi B se youtuberka snažila o „kampaň s cílem poškodit a zničit její pověst mezi fanoušky a konzumní veřejností“.

Server Rolling Stone dodává, že Tasha K mluvila o americké hvězdě ve spojitosti s tím, že měla „brát kokain, být prostitutkou, mít herpes nebo se dopustit cizoložství“. Podle právníků způsobilo šíření těchto informací „zahanbení, duševní muka a emocionální utrpení.“

Soud proto v lednu nařídil Tashe K zaplatit zpěvačce odškodné v přepočtu 58,5 milionů korun, v dubnovém verdiktu ale ještě dodal stažení 21 videí z internetu do pěti dnů. Soud také nařídil, aby youtuberka přestala o Cardi B takové informace šířit.

Do dnešních dnů tak musela Tasha K zaplatit včetně soudních výloh něco málo přes 88 milionů korun, což ale influencerka nechce nechat jen tak. Proti původnímu lednovému rozsudku se odvolala. Pokud soud toto rozhodnutí zruší, dost pravděpodobně nebude muset platit nařízenou částku ani stahovat videa a posty z internetu.

Cardi B mizí ze sítí

Soudní rozhodnutí však sama rapperka se svými fanoušky momentálně nesdílí. Jak jsme tě včera informovali, hvězda si deaktivovala Twitter poté, co se na její hlavu snesla vlna nevole od fanoušků kvůli její neúčasti na předávání cen Grammy nebo hudební neaktivitě. Negativní reakce se měly týkat i jejích dětí. Později si úspěšná zpěvačka deaktivovala i Instagram se 127 miliony sledujících.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

„Mažu si svůj profil na Twitteru, protože nenávidím tuto zkur**ně hloupou fanouškovskou základnu. Taháte do toho moje děti jen proto, že jste si mysleli, že půjdu na Grammy, ale já to mám v pí**. Kdy jsem naznačila, že tam pojedu? Už dál nemůžu, chci chránit samu sebe,“ napsala v posledním příspěvku na Twitteru.

V živém vysílání na Instagramu následně vysvětlila, že se Grammy neúčastnila proto, že stejně věděla, že malý gramofon nevyhraje, a tak se nechtěla s pocitem prohry falešně usmívat na lidi kolem.

Domů
Sdílet
Diskuse