Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2022 12:30
Čas čtení 7:16
Dominik Vetrák

10 nejlepších levných her do 500 korun. Tyto skvosty tě zabaví na desítky hodin

10 nejlepších levných her do 500 korun. Tyto skvosty tě zabaví na desítky hodin
Zdroj: SEGA/Stoic/Xbox/Annapurna Interactive
TECH
Uložit Uložené

Nejsou vůbec drahé, ale nabízejí kvalitní zábavu, dojemné příběhy a skvělou hratelnost. Toto je 10 skvělých her za babku.

V naší rubrice Tip na hry jsme ti doporučili již více než 100 her. Ve většině případů jde o menší hry, na kterých nedělaly stovky vývojářů a neměly rozpočty v hodnotě desítek či stovek milionů dolarů. Dříve se jednalo o hry od nezávislých či menších vývojářů, které však často oplývají větší kvalitou než AAA hry od studií jako Ubisoft či EA.

V tomto článku jsme se chtěli zaměřit na hry, které si koupíš za 500 a méně korun. Jde o hry, které jsme ti nikdy předtím nedoporučovali, takže pokud jsi už hrál všechno, co tě zaujalo z těchto tipů, můžeš se těšit na další kvalitní hry.

Pokud se ti naše doporučení na hry, žebříčky, tipy a recenze líbí a dokážeš si díky nim najít zábavné hry, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+, abychom takových článků mohli tvořit více.

Nejnižší ceny, které uvádíme, jsou často za fyzické edice. Pokud si chceš tyto hry koupit digitálně, bude tě to stát víc. Pokud však natrefíš na dobrou slevu (přidej si hry do wishlistů/seznamů přání), můžeš si je koupit i za 120 – 500 korun.

Doporučeno
RECENZE: Gran Turismo 7 (PS5) RECENZE: Gran Turismo 7 (PS5) 2. března 2022 12:30

1. Return of Obra Dinn – 500 korun (PS4/PS5, Xbox, Nintendo Switch, PC)

Je hra v katalogu Game Pass? Momentálně ne

Hodnocení na Metacritic: 89 ze 100

Děj se odehrává v roce 1807, kdy je hráč jako zaměstnanec pojistné společnosti vyslaný na loď, která zmizela před pěti lety a nyní se objevila. Všech 60 členů posádky je však mrtvých nebo pohřešovaných.

Pomocí speciálního nástroje se budeš moci podívat na smrt každého z nich. Pomocí logiky, objevování a zjišťování nových informací postupně vyřešíš velkou záhadu. Return of Obra Dinn je návyková, skvěle nadesignovaná hra s unikátním vizuálem inspirovaným 1bitovou (pixelovou) grafikou.

2. Battle Chasers: Nightwar – do 250 korun, digitální verze okolo 1 000 korun (PS4/PS5, PC, Xbox, Nintendo Switch)

Je hra v katalogu Game Pass? Momentálně ne

Hodnocení na Metacritic: 84 ze 100

Hra vznikla podle populární komiksové předlohy a zaměřuje se na hrdiny žijící ve fantasy světě, kteří jsou odhodlaní zastavit síly zla a obětovat při tom i své životy. Po světě se pohybuješ z pohledu shora, bojuješ v pevnostech a městech, ale také na cestě. Boje fungují stylem tahových útoků, takže tvé a soupeřovy jednotky se při útočení střídají.

Dohrání této hry ti potrvá několik desítek hodin, během kterých si užiješ spoustu zábavy s milými postavami.

3. Gorogoa – 400 korun (iOS, Android, PC, PS4/PS5, Xbox, Nintendo Switch)

Je hra v katalogu Game Pass? Momentálně ano

Hodnocení na Metacritic: 91 ze 100

Média a hráči chválí titul Gorogoa jako úžasnou logickou hru, jejíž náplní je výhradně vyřešit logické a puzzle hádanky. Báli jsme se, že na nás bude příliš těžká, nakonec jsme si ovšem googlili jen jedno řešení hádanky.

Gorogoa vypráví svůj příběh přes desítky obrázků a scén, které musíš spojovat dohromady a hledat v nich jiný význam. Určitě si prohlédni trailer, který ti herní design představí mnohem lépe. Hra je velmi nápaditá a nabízí originální způsoby řešení hádanek. Dohraješ ji za 2-3 hodiny a zanechá v tobě pocit, že jsi docela všímavý a logicky smýšlející člověk.

4. Hitman Go, Lara Croft Go, Deus Ex Go – 60 korun a 235 korun (PC, iOS, Android, PS4/PS5)

Je hra v katalogu Game Pass? Momentálně ne

Hodnocení na Metacritic: 84 ze 100

Pokud se ti líbila akční a taktická hra John Wick Hex, tyto hry si zamiluješ. Každá hra nabízí zbraně a řešení situací, které se hodí do daného herního světa, takže v Deus Ex Go budeš zacházet s pokročilými zbraněmi a technologiemi, zatímco v Hitman Go se zaměříš na tiché likvidování stráží a gaunerů.

Na mapě se vždy posouváš o jedno políčko a každý tvůj pohyb automaticky znamená i pohyb nepřátel, takže si musíš načasovat, respektive naplánovat svůj postup. Hratelnost je velmi chytlavá a zábavná. Pokud zjistíš, že jsi špatně začal, nebo tě nepřátelé zabijí, levely můžeš rychle opakovat.

5. Banner Saga – 370 korun (PC, iOS, Android, Xbox, PS4/PS5, Nintendo Switch)

Je hra v katalogu Game Pass? Momentálně ne

Hodnocení na Metacritic: 82 ze 100

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113338 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse