Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2022 13:56
Čas čtení 1:10
Adéla Ježková

Muž z Floridy zhlédl Spider-Mana 292krát, vytvořil nový světový rekord

Muž z Floridy zhlédl Spider-Mana 292krát, vytvořil nový světový rekord
Zdroj: Sony Pictures Releasing
NEWS FILM SPIDER-MAN: NO WAY HOME SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Muž z Floridy získal titul světového rekordmana poté, co se 292krát podíval na film Spider-Man: No Way Home.

Ramiro Alanis už v roce 2019 překonal rekord v „největším počtu navštívených představení téhož filmu v kině“ poté, co zhlédl film Avengers: Endgame 191krát. V roce 2021 ho však překonal Arnaud Klein, který zhlédl film Kaamelott: První díl 204krát, uvádí se v tiskové zprávě Guinnessovy knihy rekordů.

Nyní ovšem získal titul rekordmana zpět, když mezi 16. prosincem 2021 a 15. březnem 2022 zhlédl film Spider-Man: No Way Home 292krát. Znovu se pokusit o rekord se Alanis rozhodl na počest své zesnulé babičky Juany. „Byla mou oporou číslo 1 a já chci zůstat držitelem rekordu,“ řekl. 

Doporučeno
Nový Spider-Man byl vlastně jeden velký počítačový trik. V celém filmu bylo jen 80 záběrů bez triků a i masky byly digitální Nový Spider-Man byl vlastně jeden velký počítačový trik. V celém filmu bylo jen 80 záběrů bez triků a i masky byly digitální 31. března 2022 12:30

Celkem to činí 720 hodin nebo 30 dní. Prvních několik týdnů sledoval pět projekcí denně. Aby se každé zhlédnutí úspěšně započítalo do celkového rekordu, musí být film sledován nezávisle na jakékoli jiné činnosti. To znamená, že Ramiro se během sledování filmu nemohl dívat na telefon, zdřímnout si nebo si dokonce odskočit na záchod.

Film musí být pokaždé zhlédnut do konce, včetně všech titulků. Kromě toho, že každý lístek byl předložen jako důkaz, bylo po každém zhlédnutí pořízeno prohlášení od obsluhy kina, které potvrzovalo, že muž film sledoval po celou dobu.

Po tolika zhlédnutích už Alanis dokáže v podstatě odříkat všechny dialogy ve filmu, což také udělal nahlas během závěrečného promítání v prázdném kině. Ačkoli rekordman nesledoval, kolik během svého pokusu utratil za vstupenky do kina, odhaduje, že celková částka se pohybuje kolem 3 400 dolarů (77 000 Kč).

Jak uvádí CNN, díky Alanisovi a dalším divákům vydělal film Spider-Man: No Way Home na celosvětových tržbách přes 1 miliardu dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse