Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2022 13:38
Čas čtení 0:43
Radim Šlechta

ČHMÚ varuje: Východ Česka zasáhnou silné bouřky

ČHMÚ varuje: Východ Česka zasáhnou silné bouřky
Zdroj: Pixabay/David Mark/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před bouřemi, které na Moravu a Slezsko v dorazí neděli.

Některé kraje na Moravě a ve Slezsku zasáhnou bouřky. Meteorologové vydali výstrahu pro Jihomoravský, Moravskoslezský, Zlínský a Olomoucký kraj. Výstraha platí od odpoledních hodin v neděli 24. dubna do večera. Kromě bouřek se podle meteorologů může objevit vítr s nárazy o rychlosti 75 km/h. Český hydrometeorologický ústav o tom informoval na svých stránkách.

Meteorologové varují i před silnými nárazy větru. Ty mohou lámat větve stromů. Další nebezpečí mohou představovat také blesky, případně větší množství malých krup. Podle meteorologů je třeba si dát pozor na bezpečnost převážně na blesky a padající větve. Řidiči by měli snížit rychlost a jet velmi opatrně.

V sobotu má být obloha jinak jasná a polojasná postupně se může ojediněle objevit déšť. Odpoledne přibude oblačnost od jihozápadu. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 17 °C, na horách bude okolo 8 °C. V neděli se nejvyšší denní teploty vyšplhají až na 19 °C na severozápadě území, na Moravě bude okolo 8 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse