Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2022 11:30
Čas čtení 4:54
Adéla Ježková

PŘEHLED: Na tyto vysoké školy ještě stihneš podat přihlášku

PŘEHLED: Na tyto vysoké školy ještě stihneš podat přihlášku
Zdroj: Trnavská univerzita
REFRESHER MATURITNÍ ZKOUŠKY TIPY PRO STUDENTY VYSOKÁ ŠKOLA
Uložit Uložené

Nechal jsi přihlášku na vysokou školu na poslední chvíli? Nevadí, je řada škol, kde ještě stále přijímají uchazeče do bakalářského studia.

  1. PRAHA
  2. BRNO
  3. OSTRAVA
  4. OPAVA
  5. ZLÍN
  6. JIHLAVA
  7. PARDUBICE
  8. LIBEREC 
  9. OLOMOUCKÝ KRAJ
  10. JIHOČESKÝ KRAJ

Máš po maturitě, chceš ještě studovat, ale zatím nemáš podanou přihlášku na vysokou školu? Nevěš hlavu! Stačí kliknout na lokalitu, která se ti zamlouvá, zkontrolovat deadline a přihlásit se. Pak už se jen nadrtíš na přijímačky – někde ti je dokonce při splnění podmínek (třeba díky dobrému průměru ze střední) zcela odpustí.


PRAHA

Chceš-li studovat v hlavním městě, máš hned několik možností, kam se přihlásit. Můžeš například zkusit štěstí v bakalářském studijním programu Strojní inženýrství na Fakultě strojní ČVUT. Přihlášku s poplatkem 850,- musíš odevzdat zde do 21. května 2022. Přijímací zkouška z matematiky pak bude probíhat 9. června 2022 – pokud máš ale maturitu z matiky nebo fyziky na škole akreditované v ČR z let 2020 až 2022, může ti být přijímací zkouška odpuštěna.

Fakulta strojní ČVUT.
Fakulta strojní ČVUT. Zdroj: Wikimedia Commons/Packa/volně k užití

Zajímá-li tě doprava a vše kolem ní, k ČVUT patří také Fakulta dopravní, kam si můžeš podat přihlášky na obory Profesionální pilot, Technologie údržby letadel, Logistika a řízení dopravních procesů, Letecká doprava, Inteligentní dopravní systémy a Dopravní systémy a technika do 10. srpna 2022. Až do 5. září 2022 přijímá přihlášky i Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT, vybrat si můžeš z řady oborů.

Pokud máš rád matematiku, ale ČVUT se ti nezamlouvá, můžeš se přihlásit na VŠE. Konkrétně Národohospodářská fakulta nabízí obory Ekonomie, Národní hospodářství a Veřejná správa a regionální rozvoj. Poplatek za podání přihlášky činí 870 Kč a musí být odevzdaná do 31. května 2022. SCIO přijímací testy se konají v několika termínech, více informací se dozvíš na webu fakulty. 

Prodloužené deadliny pro podání přihlášek má také Univerzita Jana Amose Komenského, jedná se ovšem o soukromou vysokou školu, kde se platí školné. Studovat můžeš následující obory: Andragogika, Komunikační studia, Mezinárodní vztahy a diplomacie, Právo v podnikání, Resocializační a penitenciární pedagogika a Speciální pedagogika. Přihlášku s poplatkem 500,- je nutné univerzitě doručit do 31. května 2022. Více se dozvíš zde.

Do 30. června se můžeš přihlásit na Fakultu životního prostředí České zemědělské univerzity, která nabízí obory Aplikovaná ekologie, Územní technická a správní služba v životním prostředí, Krajinářství a Vodní hospodářství. Přičemž první dva zmíněné obory lze studovat jak prezenčně, tak kombinovaně. Přihláška nás podává pouze elektronicky a poplatek je ve výši 750 Kč. Do 31. července se na ČZU můžeš také přihlásit na Fakultu tropického zemědělství na stejnojmenný obor.

Fakulta životního prostředí ČZU.
Fakulta životního prostředí ČZU. Zdroj: ČZU

Pokud miluješ sport, až do 30. června se můžeš přihlásit na soukromou Vysokou školu tělesné výchovy a sportu Palestra. Vybrat si můžeš z oborů: Sportovní a kondiční specialista Výživové poradenství a sportovní diagnostika a Wellness specialista. Poplatek za přijímací řízení činí 500 Kč.

Do 26. srpna je pak možné si podat přihlášku a zaplatit poplatek 1000 Kč na soukromou Vysokou školu zdravotnickou. Po absolvování přijímacího řízení můžeš studovat Fyzioterapii, Porodní asistence, Všeobecné ošetřovatelství či Zdravotnické záchranářství. Více se dozvíš zde

Doporučeno
Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) 25. dubna 2022 7:00

Mnoho ekonomických, právnických, technických, ale i policejních a vojenských oborů nabízí soukromá Vysoká škola finanční a správní. Za elektronickou přihlášku zaplatíš 300,- a odevzdat ji musíš do 31. srpna 2022 v informační systému školy. Přihlášky ale stihneš odeslat do začátku září také na soukromé Prague City University, Vysokou škole ekonomie a managementu, do konce září pak na Unicorn University, Newton University a Vysokou školu obchodní v Praze.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 114473 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse