Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2022 10:25
Čas čtení 0:44
Adéla Ježková

Fancy místo Fanty. Ruská firma uvádí na trh napodobeniny ikonických sladkých nápojů

Fancy místo Fanty. Ruská firma uvádí na trh napodobeniny ikonických sladkých nápojů
Zdroj: Očakovo/propagační materiál
NEWS COCA-COLA FANTA RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ruská firma Očakovo představila novou řadu nealkoholických nápojů s názvy CoolCola, Fancy a Street, které mají nahradit značky Coca-Cola, Fanta a Sprite, jež opustily ruský trh v důsledku invaze na Ukrajinu.

Od března, kdy společnost Coca-Cola Company zastavila v Rusku svou činnost, se tyto tři hlavní značky limonád na ruských pultech většinou už nevyskytují. A pokud jsou k dostání, jejich ceny jsou vyšší přibližně o 200 %, upozorňuje server EconoTimes.

CoolCola má údajně „ikonickou kolovou příchuť“. Fancy je, jak jinak, s příchutí pomeranče a Street s limetkou. Jejich lahve jsou navrženy tak, aby vypadaly jako „americké originály“. Podobný záměr měl už krátce po začátku ruské invaze „Strýček Váňa“, jehož logo nápadně připomínalo McDonald's.

Doporučeno
Rusko otevře vlastní fastfood „Strýček Váňa“. Jeho logo se podezřele podobá McDonald's Rusko otevře vlastní fastfood „Strýček Váňa“. Jeho logo se podezřele podobá McDonald's 17. března 2022 9:37

„Klasické příchutě vašich oblíbených nealkoholických nápojů. Skvěle zaženou žízeň a osvěží vás,“ popisuje nápoje společnost na svém webu.

Společnost Očakovo, jež byla založena v Sovětském svazu v roce 1978, není jediná, která doufá, že bude profitovat ze stažení společnosti Coca-Cola z ruského trhu. V dubnu byla na trh uvedena nápojová společnost Grink Cola Group, v květnu pak továrna Syktyvkarpivo představila svou značku limonády Komi Cola. Zákazníci si ovšem stěžovali, že ani jeden z nápojů není dostatečně „sladký a šumivý“.

Domů
Sdílet
Diskuse