Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. května 2022 13:40
Čas čtení 0:57
Barbora Volfová

Předpověď počasí: Česko čeká ochlazení a déšť, objevit se mohou i bouřky

Předpověď počasí: Česko čeká ochlazení a déšť, objevit se mohou i bouřky
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Příští týden se v Česku citelně ochladí. Předpověď na nadcházející týden vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Počasí v Česku se po pátečních silných bouřkách výrazně ochladilo. Oproti minulému týdnu, kdy se místy teploty vyšplhaly až ke 30 °C, nás v nadcházejícím týdnu čeká citelný propad teplot k 20 °C. Během týdne bude přibývat na oblačnosti, meteorologové hlásí na většině území Čech déšť a místy bouřky. O víkendu teploty klesnou k pouhým 15 °C, vyplývá z předpovědi ČHMÚ.

Doporučeno
Česko během noci zasáhly extrémní bouřky, poškodily i stanové městečko pro uprchlíky v Praze Česko během noci zasáhly extrémní bouřky, poškodily i stanové městečko pro uprchlíky v Praze 21. května 2022 9:26
déšť voda
Zdroj: Unsplash/Inge Maria/volně k užití

Začátek týdne přinese nejvyšší denní teploty okolo 22 až 26 °C. Během pondělního dne bude od západu přibývat oblačnosti a na většině území se objeví přeháňky, místy bouřky.

Večerní teploty klesnou až k 6 °C.

V úterý bude zataženo až oblačno s teplotami v rozmezí 20 až 24 °C. Na západě bude chladněji okolo 17 až 21 °C. Na většině území pak předpověď uvádí přeháňky nebo déšť, místy bouřky. Noc bude oproti pondělnímu večeru o poznání teplejší. Teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C.

Mírně ochlazovat se začne v průběhu týdne. Od středy klesnou nejvyšší denní teploty na 16 až 24 °C. Ve čtvrtek se pak mírně oteplí, ale jen na 17 až 21 °C. Zejména na severu Čech se místy objeví déšť či přeháňky.

Počasí s citelnějším ochlazením hlásí meteorologové na víkendové dny. Teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C. Nejnižší noční teploty klesnou k 6 °C. Ani víkend se místy neobejde bez přibývajících přeháněk a deště.

Podívej se na mapku, ať víš, jaké bude počasí ve tvém městě.

Domů
Sdílet
Diskuse