Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2022 10:27
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Putin se stal terčem atentátu, tvrdí šéf ukrajinské rozvědky

Putin se stal terčem atentátu, tvrdí šéf ukrajinské rozvědky
Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podle náčelníka ukrajinské rozvědky se stal Vladimir Putin již přibližně před dvěma měsíci terčem atentátu.

Putin se údajně stal terčem atentátu. Tvrdí to šéf ukrajinské rozvědky Kyrylo Budanov v rozhovoru pro Ukrajinskou pravdu. Vzít život ruskému diktátorovi se atentátník podle Budanova pokusil přibližně před dvěma měsíci kvůli rozpoutání konfliktu na Ukrajině. Na prezidenta měl atentátník dokonce zaútočit, pokus ale skončil neúspěchem.

„Objevil se pokus zabít Vladimira Putina. Zástupci Kavkazu dokonce tvrdí, že se to nestalo tak dávno, a vrah na prezidenta dokonce zaútočil,“ řekl Budanov v interview. Podle něj se jednalo o utajovanou informaci, přestože pokus o vraždu skončil dle jeho slov naprostým neúspěchem. 

Celý rozhovor má na Ukrajinské pravdě vyjít až během úterka. Tvrzení se navíc zatím nepodařilo nezávisle ověřit. Podle Budanova je nadto ruská strana konfliktu zahnána do kouta. Vyhrát podle něj totiž nemůže a ukončit válku neplánuje. I kdyby se o to pokusila, už prý pravděpodobně bude pozdě. Budanov navíc v rozhovoru pro Sky News tvrdil, že válka na Ukrajině dosáhne bodu zlomu v srpnu letošního roku a do jeho konce také skončí.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Podle serveru Business Insider se Budanov odvolal na Kavkaz kvůli tomu, aby pomohl Ukrajině distancovat se od atentátu. Pokus o atentát se teď přidává k dlouhému seznamu informací, která zpochybňují Putinovu bezpečnost nebo zdraví. Jedna z nich se objevila také minulý týden. Tehdy tvrdil agent MI6, že Putinovi dojdou síly v roce 2023 a skončí v sanatoriu.

Domů
Sdílet
Diskuse