Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 11:46
Čas čtení 0:48
Tereza Patočková

Manžel učitelky zavražděné při střelbě na škole v Texasu zemřel na infarkt. Zemřel na zlomené srdce, míní pozůstalí

Manžel učitelky zavražděné při střelbě na škole v Texasu zemřel na infarkt. Zemřel na zlomené srdce, míní pozůstalí
Zdroj: TASR/AP
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Učitelka Irma Garcia byla policisty nalezena s dětmi v náručí.

Manžel jedné z učitelek zavražděných při úterní hromadné střelbě na základní škole v Uvalde v Texasu údajně zemřel na infarkt ze žalu po své manželce. Joe Garcia byl manželem Irmy Garcia, která na Robbově základní škole učila 23 let. Paní Garcia byla jednou ze dvou učitelek, které zabil osmnáctiletý střelec Salvador Ramos při střelbě, jež si vyžádala 21 mrtvých – včetně 19 dětí. Po páru, který manželé tvořili 24 let, zůstaly čtyři děti. Uvedl to server BBC.

Do čtvrtečního večera se v online sbírce pro rodinu Garciových vybralo téměř 1,6 milionu dolarů z původního cíle 10 000 dolarů. Stránka GoFundMe uvedla, že sbírku zorganizovala sestřenice Irmy Garcia Debra Austin, která napsala, že opravdu věří, že manžel Joe zemřel na zlomené srdce. Synovec Irmy, John Martinez, na Twitteru dodal, že Joe zemřel kvůli smutku z vraždy své manželky.

Místní pobočka Fox News uvedla, že Garcia zemřel na infarkt. Garciovi po sobě zanechali čtyři děti – dva chlapce a dvě dívky – ve věku od 12 do 23 let. Synovec Irmy John Martinez řekl New York Times, že tělo jeho tety bylo policisty nalezeno s dětmi, které objímala v náručí. „Obětovala se, aby chránila děti ve své třídě,” napsal na stránku sbírky pro rodinu. „Byla skutečnou hrdinkou,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse