Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2022 8:15
Čas čtení 0:59
Tereza Patočková

V Roztokách hořelo Alzheimer centrum. Na místě jsou dva mrtví

V Roztokách hořelo Alzheimer centrum. Na místě jsou dva mrtví
Zdroj: Hasiči Praha
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Událost byla hlášena v 19:15 a hašení probíhalo celou noc.

V domově pro nemocné Alzheimerem v Roztokách u Prahy vypukl ve středu večer požár. Při konečném dohašování objevili hasiči dva mrtvé lidi a jednoho středně těžce zraněného. Informoval o tom server iDnes.cz. Příčina požáru je stále neznámá. 

Přestože po půlnoci snížili hasiči stupeň poplachu z nejvyššího na třetí a některé z 23 jednotek se vrátily na základnu, dohašování trvalo celou noc. Je to jeden z nejzávažnějších požárů v domovech pro seniory za poslední roky. Škoda je asi 70 milionů.

Událost byla hlášena v 19:15 a hašení probíhalo celou noc. Klienty centra bylo dle hasičů nutné evakuovat po žebřících. „Lidi bylo potřeba evakuovat rychle, takže evakuace se nelišila, protože tady se nedá pohlížet na to, že by potřebovali speciální zacházení,“ řekla k evakuaci mnohdy i imobilních seniorů mluvčí krajských hasičů Tereza Sýkora Fliegerová. 

Mohlo by tě zajímat:
Nejlepší romantické filmy na Netflixu
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších hororů 21. století, které tě možná vyděsí a zaujmou více než hollywoodské strašidelné filmy
Domů
Sdílet
Diskuse