Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. června 2022 18:43
Čas čtení 0:53
Barbora Volfová

Rafael Nadal ovládl finále French Open. Porazil Caspera Ruuda a získal rekordní 14. titul z Roland Garros

Rafael Nadal ovládl finále French Open. Porazil Caspera Ruuda a získal rekordní 14. titul z Roland Garros
Zdroj: TASR/AP
NEWS TENIS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nadal porazil Ruuda ve francouzském Roland Garros 6:3, 6:3 a 6:0.

Španělský antukový král Rafael Nadal získal rekordní 14. titul ve finále Roland Garros, kde porazil norského soupeře Caspera Ruuda a zvítězil 3:0 na sety. V posledním setu dokonce Ruud dostal kanára. Po vítězném setu Nadal upustil raketu a se slzami v očích si vychutnával ovace fanoušků. Informuje o tom BBC a The Guardian.

Nadal se může těšit z 22. grandslamového triumfu v kariéře. Poté, co v lednu vyhrál Australian Open, získal hlavní tituly po sobě poprvé od roku 2010, kdy vyhrál French Open, Wimbledon a US Open v řadě. Stává se tak nejlepším tenistou všech dob. 

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00
Rafael Nadal
Zdroj: TASR/AP

„Merci, merci beaucoup. Za prvé, Caspere, bylo mi opravdovým potěšením hrát s tebou ve finále na Roland Garros. Jsi skvělý. Chci ti poblahopřát k úžasné kariéře. Mám za tebe, tvou rodinu a tým obrovskou radost. Přeji ti vše nejlepší do budoucna.

Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří se mnou dělají. Bez vás by nic z toho nebylo možné. Pro mě osobně je velmi těžké popsat pocity, které mám, je to něco, čemu jsem nikdy nevěřil – že tady budu ve 36 letech a budu soutěžit ještě jedno finále. Znamená to pro mě, abych ještě pokračoval,“ řekl během svého projevu Rafael Nadal, který před dvěma dny oslavil 36. narozeniny – to z něj dělá nejstaršího vítěze turnaje.

Domů
Sdílet
Diskuse