Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2022 12:47
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

Premiér Petr Fiala se setkal s papežem Františkem

Premiér Petr Fiala se setkal s papežem Františkem
Zdroj: ODS/Petr Fiala
NEWS PAPEŽ FRANTIŠEK PETR FIALA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Premiér Petr Fiala se ve čtvrtek ve Vatikánu setkal s papežem Františkem. Pozval jej do Česka a daroval mu ukrajinský šál.

Premiér Petr Fiala (ODS) se ve čtvrtek ve Vatikánu sešel s papežem Františkem. Společně pak mluvili o situaci na Ukrajině a o tom, že se nemá ustupovat zlu. Premiér papeže nakonec pozval do Česka a obdaroval ho biblí a ukrajinským šálem. O návštěvě informoval premiér na Twitteru.

Doporučeno
Fiala kritizuje odbory, ve stávkové pohotovosti nevidí smysl Fiala kritizuje odbory, ve stávkové pohotovosti nevidí smysl 9. června 2022 10:16

„Mám za sebou krásné zážitky. Audience u papeže Františka pro mě byla obrovská čest. Velice oceňuji papežův morální postoj a podporu lidských práv, svobody vyznání a podporu utlačovaných lidí. Mluvil jsem s ním o postoji ČR k Ukrajině a o tom, jak nesmíme ustupovat zlu,“ napsal na Twitteru Petr Fiala (ODS).

Premiér mluvil s papežem Františkem o ruské invazi na Ukrajině, agresi, které se tam ruští vojáci dopouští, ale také o Ukrajincích prchajících před válkou, kteří nyní přečkávají v evropských zemích. 

„Papež vyjádřil opravdu velkou podporu ukrajinskému lidu a jeho spravedlivému zápasu. Myslím si, že je pro nás důležité, abychom mysleli na utrpení Ukrajinců a pomáhali jim všemi prostředky, které máme,“ dodal Petr Fiala.

Domů
Sdílet
Diskuse