Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2022 14:30
Čas čtení 0:49
Ilona Hobzová

Podle nové studie tvoří transgender osoby 1,6 milionu obyvatel USA

Podle nové studie tvoří transgender osoby 1,6 milionu obyvatel USA
Zdroj: Unsplash/Daniel James/volně k užití
NEWS LGBTQ+ LIDÉ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TRANSGENDER OSOBY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Výzkum se zaměřil i na osoby mladší osmnácti let.

Nová studie Williamsova Institutu při právnické fakultě univerzity v Los Angeles přišla s tvrzením, že téměř 1,64 milionu lidí starších 13 let se ve Spojených státech identifikuje jako transgender. Výzkumníci to tvrdí na základě analýzy nově rozšířených federálních průzkumů z let 2017 až 2020.

Doporučeno
Co přesně je „Don't Say Gay bill”, jak ovlivní tisíce amerických studentů a proč zasáhl i společnost Disney? Co přesně je „Don't Say Gay bill”, jak ovlivní tisíce amerických studentů a proč zasáhl i společnost Disney? 30. května 2022 17:00

Studie odhaduje, že asi 1,3 milionu dospělých se ve Spojených státech identifikuje jako transgender osoba. Z tohoto počtu je 38,5 % (515 200) žen a 35,9 % (480 000) mužů. Dalších 25,6 % dotázaných (341 800) uvedlo, že jsou genderově nekonformní. Průzkum se zaměřil i na lidi ve věku od třinácti do sedmnácti let. Jako transgender osoba se jich identifikovalo asi 300 tisíc.

Z výsledků vyplývá, že každý pátý člověk, který se identifikuje jako transgender, je ve věku 13–17 let. Naopak nejméně transgender osob výzkum ukázal ve věkové kategorii 65+, konkrétně 0,3 procenta. Celkový počet transgender osob se oproti posledním odhadům výzkumníků z let 2016 a 2017 více než zdvojnásobil. 

Doporučeno
Viky vytvořilo nebinární příručku: Už mě nebavilo dokola odpovídat na tytéž otázky. Coming out jsem mělo i ve škole (Rozhovor) Viky vytvořilo nebinární příručku: Už mě nebavilo dokola odpovídat na tytéž otázky. Coming out jsem mělo i ve škole (Rozhovor) 17. dubna 2022 14:30

Podle lidí, kteří se identifikují jako trans, vzrostl počet i díky tomu, že jsou lidé aktivnější na internetu a sociálních sítích. Jako důvod uvedli také to, že média tuto skupinu prezentují lépe než v minulosti a celkové přijetí společností je přívětivější. Všechno to dohromady pak může za to, že cesty k sebevyjádření transgender osob jsou jednodušší. 

Domů
Sdílet
Diskuse