Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2022 12:52
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

V Maďarsku zatkli nejhledanějšího brazilského narkobarona. Jeho kartel měl do Evropy dopravit více než 45 tun kokainu

V Maďarsku zatkli nejhledanějšího brazilského narkobarona. Jeho kartel měl do Evropy dopravit více než 45 tun kokainu
Zdroj: TASR/AP
NEWS DROGY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Sérgio Roberto de Carvalho, kterému mnozí neřeknou jinak než Brazilský Pablo Escobar, byl v úterý zadržen v Budapešti. Do země přicestoval na falešný mexický pas.

Sérgio Roberto de Carvalho je ve svých dvaašedesáti letech nejhledanějším brazilským narkobaronem a jeho jméno najdeš i na tzv. červeném seznamu Interpolu. Nyní jej dopadla maďarská policie, a to přímo v Budapešti, kam „Brazilský Pablo Escobar“ odcestoval na falešný mexický pas, informují A News a La Voz de Galicia.

Doporučeno
Porota rozhodla, že Bill Cosby sexuálně napadl nezletilou. Oběti musí vyplatit odškodné 500 000 dolarů Porota rozhodla, že Bill Cosby sexuálně napadl nezletilou. Oběti musí vyplatit odškodné 500 000 dolarů 22. června 2022 11:05

Sérgio Roberto De Carvalho byl poprvé zatčen v roce 2018 ve Španělsku, kde čelil obvinění z převozu 1,7 tuny kokainu do Galicie. Brazilský narkobaron byl tehdy propuštěn na kauci, avšak před soud se nikdy nedostavil. Fingoval svou smrt a v roce 2020 ze Španělska uprchl. 

Od té doby po něm pátraly bezpečnostní složky z mnoha zemí a nyní se jej konečně podařilo dopadnout. Dvaašedesátiletý Carvalho byl zatčen v Budapešti, kam odcestoval na falešný mexický pas. Při zatýkání prý nekladl odpor. 

Doporučeno
Kokain v banánech přijel do Česka pravděpodobně z Hamburku, nejspíš je velmi kvalitní, tvrdí šéf protidrogové centrály Kokain v banánech přijel do Česka pravděpodobně z Hamburku, nejspíš je velmi kvalitní, tvrdí šéf protidrogové centrály 14. června 2022 17:47

Carvalho je bývalý vojenský policista, který v roce 2017 sešel na scestí a stal se šéfem největšího brazilského kartelu. Do Německa, Belgie, Španělska, Itálie a Francie měl dopravit více než 45 tun kokainu. Kromě toho je také podezřelý z praní špinavých peněz, k čemuž měl využívat zdravotnický materiál používaný během pandemie koronaviru.

Domů
Sdílet
Diskuse