Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2022 20:34
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

Opilý muž na Kroměřížsku pokousal policistu a ulomil kliku od dveří služebního auta. Hrozí mu 4 roky vězení

Opilý muž na Kroměřížsku pokousal policistu a ulomil kliku od dveří služebního auta. Hrozí mu 4 roky vězení
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI ČESKO KRIMI ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Kroměřížští policisté se museli vypořádat s opravdu agresivním opilým mužem. Naměřili mu 2,29 promile alkoholu.

S agresivním opilcem se museli vypořádat policisté z Kroměřížska. V pondělí kolem čtvrté hodiny ranní byli zavoláni k jedinci, který po konzumaci alkoholu na Morkovicku obtěžoval osoby kolem. Policisté se jej tedy rozhodli odvést, čímž ale jeho řádění neukončili. V policejním vozidle jeho agrese pokračovala, jednoho policistu pokousal, a dokonce ulomil kliku od dveří auta. Nyní mu hrozí až 4 roky vězení.

Doporučeno
VIDEO: Brněnští policisté honili řidiče, který jel na D1 rychlostí 200 km/h. Chtěl se ztratit v centru, zradila ho hustá doprava VIDEO: Brněnští policisté honili řidiče, který jel na D1 rychlostí 200 km/h. Chtěl se ztratit v centru, zradila ho hustá doprava 3. července 2022 14:36

Vše začalo telefonátem policii, v němž byla upozorněna na agresivního podnapilého pětadvacetiletého muže, který obtěžoval a napadal občany na Morkovicku. Tamní policisté proto na místo přijeli a s mužem provedli dechovou zkoušku, jež ukázala, že má v krvi 2,29 promile alkoholu. Rozhodli se tedy, že muže zajistí a odvezou na protialkoholní záchytnou stanici v nemocnici v Kroměříži.

To se dotyčnému ale nelíbilo. „Muž byl během převozu agresivní, snažil se dostat ven z vozidla, i přesto, že měl spoutané ruce. Při tomto pokusu poškodil automobil, a to tak, že ulomil kliku dveří a následně nečekaně uhodil do obličeje vedle sedícího eskortujícího policistu,“ přiblížila situaci mluvčí policie Barbora Balášová.

Agresivita muže i tak nebrala konce, tak se uchýlil k nečekanému manévru. „V útoku pokračoval a policistu pokousal přes služební bundu. Hlídka s vozidlem zastavila a snažila se muže zpacifikovat venku, ale ten neustále kladl odpor proti zákroku. Nakonec se to policistům podařilo a za asistence přivolaných kolegů jej převezli na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala Balášová.

Pokousaný policista se svým kolegou byli s oděrkami a pohmožděninami rovnou v Kroměřížské nemocnici ošetřeni. V úterý poté vyšetřovatel z Kroměříže obvinil muže z trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až 4 roky za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse