Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. července 2022 14:36
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

VIDEO: Brněnští policisté honili řidiče, který jel na D1 rychlostí 200 km/h. Chtěl se ztratit v centru, zradila ho hustá doprava

VIDEO: Brněnští policisté honili řidiče, který jel na D1 rychlostí 200 km/h. Chtěl se ztratit v centru, zradila ho hustá doprava
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI BRNO ČESKO KRIMI POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Policie musela řidiče, který ještě k tomu odmítl test na drogy, nahánět od dálnice D1, kde jel až 200 km/h, až na jednu z nejvytíženějších křižovatek v Brně. Tam jej zbrzdila doprava a nárazník policejního auta.

Divokou honičku s řidičem, který nechtěl absolvovat test na drogy, museli podstoupit dálniční policisté. Muž ve Škodě Octavia, jenž jel po dálnici až 200 km/h, chtěl setřást hlídku v husté dopravě v Brně, která jej ale nakonec zradila. Muže, jenž svou nezodpovědnou jízdou ohrozil spoustu řidičů kolem, zastavila křižovatka ulic Dornych a Křenová a nárazník policejního auta.

Doporučeno
Drogy mezi slepenými pohledy či v deodorantu. Vězni úkolovali partnerky, jak posílat do vězení na Kladensku substance Drogy mezi slepenými pohledy či v deodorantu. Vězni úkolovali partnerky, jak posílat do vězení na Kladensku substance 2. července 2022 18:42

Jak policie uvádí, honička, již zachytilo policejní vozidlo i brněnský kamerový systém, začala u Holubic, kde se hlídka snažila zastavit hnědou Octavii. Její jednatřicetiletý řidič měl ale jiný plán a místo zastavení sešlápl plyn.

„Během zběsilé jízdy se řítil rychlostí kolem dvou set kilometrů v hodině. V Brně z dálnice sjel a ujížděl směrem do centra. To už mu však jelo v ústrety několik dalších policejních vozů. K dopadení řidiče pak dopomohl i hustý městský provoz, když v křižovatce ulic Dornych a Křenová zůstal stát v koloně u semaforu,“ popsal v kostce průběh honičky mluvčí policie David Chaloupka.

Doporučeno
Příběh, který inspiroval 4. řadu Stranger Things: Vražda tří malých dětí a panika ze satanismu Příběh, který inspiroval 4. řadu Stranger Things: Vražda tří malých dětí a panika ze satanismu 5. května 2020 19:02

Ani zde však muž nechtěl zůstat v klidu a pokusil se rozrazit si cestu. Narazil však na policejní vozidlo s rámem na čelní masce, které se mu stalo osudným. Policisté se tak k muži dostali, vytáhli jej z auta a legitimizovali jej. Ukázalo se, že má platný zákaz řízení a k tomu ještě odmítl test na drogy.

„Mimo maření úředního rozhodnutí je pro svou agresivní jízdu podezřelý také z trestného činu obecného ohrožení a útoku na úřední osobu. Muž byl dnes vzat do vazby,“ dodal Chaloupka. Policisté zároveň vyzývají řidiče, jež svou jízdou dotyčný ohrozil, ať je kontaktují na čísle 158.

Domů
Sdílet
Diskuse