Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2022 18:42
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Drogy mezi slepenými pohledy či v deodorantu. Vězni úkolovali partnerky, jak posílat do vězení na Kladensku substance

Drogy mezi slepenými pohledy či v deodorantu. Vězni úkolovali partnerky, jak posílat do vězení na Kladensku substance
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI DROGY POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Velmi vynalézavá byla pětice vězňů, která stejnému počtu partnerek radila, jak jim posílat do vězení pervitin nebo marihuanu.

Velmi „kreativní“ způsoby, kterými se pašovaly drogy na Kladensku, objevili tamní kriminalisté. Zjistili, že si 5 vězňů v období od června 2021 do června letošního roku nechalo pašovat do zařízení od svých přítelkyň drogy, zejména pervitin a marihuanu, například ve slepených pohlednicích, kuličkovém deodorantu nebo v lemu kalhot. Dopadením si vězni pobyt prodlouží a k tomu hrozí vězení i jejich partnerkám.

Doporučeno
Policie provedla největší drogový zásah v historii Olomouckého kraje. Zabavila pseudoefedrin, metamfetamin a milion korun Policie provedla největší drogový zásah v historii Olomouckého kraje. Zabavila pseudoefedrin, metamfetamin a milion korun 23. června 2022 12:49

Vězni si to zařídili poměrně jednoduše. Své partnerky kontaktovali skrze povolenou placenou telefonní službu, kde po nich požadovali, aby jim drogy zaslaly. Skrze telefonní sluchátko je instruovali, jak drogy do věznice doručit. 

„Drogy byly sofistikovaně ukryty – například je vložily mezi dva slepené pohledy, do kuličkového deodorantu, do sáčku s tabákem či do lemu kalhot,“ komentuje vynalézavost vězňů a jejich kompliců mluvčí policie Michaela Richterová. Policisté odhalili odesilatele balíčků i přesto, že byly odeslány pod smyšleným jménem.

drogy věznice kladensko
Zdroj: Policie ČR

Zaslané balíčky se následně povedlo vězeňské službě najít, přestože byly často důmyslně skryté. Všech deset účastníků protizákonného jednání bylo obviněno.

„Policie zahájila proti mužům, kteří vykonávali nepodmíněný trest odnětí svobody ve věznici, trestní stíhání a obvinila je ze spáchání organizátorství k trestnému činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy v jednočinném souběhu s přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání spáchaného ve formě spolupachatelství,“ zmínila Richterová.

drogy věznice kladensko
Zdroj: Policie ČR

„Kromě vězňů obvinila také pět žen, coby partnerky odsouzených, a to ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy v jednočinném souběhu s přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání spáchaného ve formě spolupachatelství,“ dodala s tím, že kladenští kriminalisté obvykle identifikují deset podobných zásilek ročně, které obvykle vězňům garantují ještě delší pobyt za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse