Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2022 7:24
Čas čtení 0:40
Viktor Kniš

Zemřela Ivana Trump

NEWS DONALD TRUMP ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zemřela Ivana Trump, exmanželka bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Československé rodačce bylo 73 let.

Ve věku 73 let zemřela ve čtvrtek Ivana Trump, bývalá manželka amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Úmrtí potvrdila pro portál ABC News nejbližší rodina. Informoval o tom i exprezident na své sociální síti Truth Social.

„Naše matka byla neuvěřitelná žena – silná v podnikání, atletka světové třídy, zářivá kráska a pečlivá matka a přítelkyně,“ uvedla Trumpova rodina v prohlášení. Připomínají, jak Ivana Trump, původem Češka, utíkala z Evropy před komunismem do Spojených států. 

Zemřela na srdeční zástavu. Manhattanští záchranáři ji našli v bytě odpoledne a už jí nedokázali pomoci.

Ivana Trump
Zdroj: Getty Images/Noam Galai

Ivana Trump, rozená Zelníčková, pocházela ze Zlína, v mládí byla lyžařkou. Za Donalda Trumpa se provdala v roce 1977, byl jejím druhým manželem. Pár tvořili do začátku 90. let minulého století. Měli spolu tři děti – Donalda Jr., Ivanku a Erica.

Rozvedli se v roce 1992, přičemž jejich vypjatému rozvodu předcházel Trumpův vztah s Marlou Maples, jeho následující manželkou. V posledních letech však měli exmanželé Trumpovi dobré vztahy, přičemž Ivana v roce 2017 ve své knize uvedla, že si s Donaldem jednou týdně povídá.

Zpět
Sdílet
Diskuse